Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Αστυνομικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά των κινημάτων στις ΗΠΑ


Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η μαύρη γραμμή που συνδέει τα δόγματα «Άμυνας-Ασφάλειας», όπου πραγματικά δε διακρίνεται που σταματά ο πόλεμος και που αρχίζει η καταστολή, από εθνικούς και υπερεθνικούς στρατούς που εντάσσουν στην αποστολή τους την καταστολή των κοινωνικών αντιδράσεων και αστυνομικές δυνάμεις που στρατιωτικοποιούνται, καθώς η ταξική πάλη οξύνεται.


Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας αποκαλύπτεται ως πόλεμος τρομοκράτησης του κόσμου της εργασίας παγκόσμια, οι προληπτικοί πόλεμοι, τα δόγματα των ασύμμετρων απειλών, τα πολεμικά μέσα που χρησιμοποιούνται και η οργανωμένη παραπληροφόρηση, χειραγώγηση των σύγχρονων καθεστωτικών μαζικών μέσων αστικής προπαγάνδας αφού εφαρμοστούν στο πλαίσιο των εξωτερικών ανταγωνισμών και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ενσωματώνονται στην αντιμετώπιση του εσωτερικού-εχθρού εργαζόμενου λαού.

Τα πεδία μάχης εκτός καπιταλιστικών μητροπόλεων, στην ιμπεριαλιστική περιφέρεια αποδεικνύεται ότι αποτελούν παράλληλα, πεδία δοκιμής μέσων-δογμάτων-τακτικών μάχης και καταστολής. Η συνέχεια είναι η εφαρμογή τους κατά των κοινωνικών κινημάτων σε Αθήνα, Μαδρίτη, Ρώμη, Παρίσι, Λος Άντζελες, Ν.Υόρκη, Μόντρεαλ.


Η οικονομική και πολιτική κρίση του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού βαθαίνει, οδηγεί σε όξυνση της καταπίεσης των εργαζόμενων στρωμάτων και εξαφάνιση των δικαιωμάτων τους. Οι δημαγωγοί και οι κατασκευαστές της κοινής γνώμης καταγράφουν τις αντιστάσεις και τις δυναμικές εκδήλωσης μαχητικών ή ακόμη περισσότερο, ανατρεπτικών κοινωνικών ρευμάτων και προετοιμάζονται, ώστε να επιβάλλουν την υποδούλωση μας με τους πιο οδυνηρούς όρους.


Ενδεικτικά τα όσα συμβαίνουν στην Αμερική.

Σύμφωνα με την αρθρογραφία «πρώτα ανακοίνωσαν την είδηση ​​ότι 30.000 drones (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) θα κατασκοπεύουν τους Αμερικάνους πολίτες στο εσωτερικό της χώρας και μέσα σε λίγες εβδομάδες η ατζέντα έχει ήδη προχωρήσει στο να είναι εξοπλισμένα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη με μη θανατηφόρα όπλα. Το CBS αναφέρει ότι το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Μοντγκόμερι στο Τέξας «εξετάζει τη χρήση λαστιχένιων σφαιρών και δακρυγόνων για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της».

«Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε βία, θανατηφόρα ή μη θανατηφόρα, από ένα drone», απάντησε η δικηγόρος Catherine Crump, από την ACLU. Όπως αναφέρθηκε πέρυσι, παρόλο που το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας του Μοντγκόμερι αρχικά ισχυρίστηκε ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την επιτήρηση μόνο, τα μη επανδρωμένα οχήματα αέρος Shadowhawk στο παρελθόν είχαν χρησιμοποιηθεί εναντίον υπόπτων τρομοκρατών στο Αφγανιστάν και την Ανατολική Αφρική, και έχουν τη δυνατότητα να ρίχνουν με όπλα tazer (όπλα αναισθητοποίησης μέσω ηλεκτροσόκ, τα οποία όμως μπορούν να φέρουν το θάνατο) σε υπόπτους από πάνω, καθώς και να κουβαλούν καραμπίνες διαμετρήματος 12-ga και εκτοξευτές χειροβομβίδων.


Η ιστορία φαίνεται να ξεφυλλίζει ξανά την Εποχή των Άκρων, των Επαναστάσεων, αλλά και των πιο σκοτεινών σελίδων της Αντεπανάστασης.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου