Η ασθένεια του καρκίνου για πολλούς είναι προϊόν της σύγχρονης εποχής. Μια έρευνα μάλιστα, έχει καταλήξει στο γεγονός πως στα αρχαία χρόνια δεν υπήρχε αυτή η πάθηση.
Βέβαια, υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν τα παραπάνω, αλλά και άλλοι τόσοι που είναι πολέμιοι της θεωρίας αυτής.
Η καθηγήτρια Ροζαλί Ντέηβιντ και η ομάδα της στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ όπως και ο καθηγητής Ζίμερμαν του Πανεπιστημίου Βιλανόβα έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο καρκίνος οφείλεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής.
Ισχυρίζονται ότι στην αρχαιότητα δεν υπήρχει καμία γενεσιουργός αιτία για τον καρκίνο.
Η νόσος οφείλεται στη διατροφή, στις συνήθειες και στο περιβάλλον. Σε μούμιες 3000 χρόνων το να βρεις ίχνος όγκου, είναι αρκετά σπάνιο και όποτε έχει παρατηρηθεί κάτι τέτοιο, πρόκειται για καλοήθη.
Όσο για το επιχείρημα πως το προσδόκιμο ζωής ήταν μικρότερο, αυτό έχει απορριφθεί αφού η ηλικία 25 – 50 ετών είναι αρκετή για να εμφανιστεί ο καρκίνος. Οι πρώτες μορφές του καρκίνου του μαστού εμφανίστηκαν περίπου τον 17ο αιώνα.
Η στατιστική βέβαια λέει ότι το 90% των ανθρώπων που πεθαίνουν από καρκίνο είναι πάνω από 50 χρονών, οπότε εξετάζοντας τους κανείς πριν από τα 50 δε θα έβρισκε ίχνη της νόσου.
Πριν να βγάλετε τα συμπεράσματά σας, υπολογίστε πως πλέον υπάρχει η ακτινοβολία, η κληρονομικότητα αλλά και η ραδιενέργεια.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου