Ακραίες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε γονείς σε όλο τον κόσμο η απαγωγή της μικρής Μαντλίν από τουριστικό θέρετρο της Νότιας Πορτογαλίας πριν από λίγες εβδομάδες.
Πολλοί από αυτούς θωρούν πως ο μοναδικός τρόπος για να διαφυλάξουν τα παιδιά τους είναι να ξέρουν ανά πάσα στιγμή πού βρίσκονται και για να γίνει αυτό εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να τους τοποθετήσουν ηλεκτρονικό εμφύτευμα!
Πρόκειται για ένα ειδικό μικροτσίπ το οποίο μπορεί να μεταφέρει μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, σ’ έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή κάθε πληροφορία που θ’ αφορά τις μετακινήσεις του παιδιού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους», η συγκεκριμένη τεχνολογία ανήκει στον καθηγητή πανεπιστημίου Κέβιν Ουόργουικ, ο οποίος το 2002 εξασφάλισε τη συγκατάθεση μίας ανήλικης Βρετανίδας και των γονιών της για να δοκιμαστεί πάνω της για πρώτη φορά το νέο προϊόν.
Η θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε τότε ο καθηγητής, τον ανάγκασε να μην προχωρήσει το πρόγραμμά του, ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες, έχει λάβει πολλά μηνύματα από γονείς που ρωτάνε λεπτομέρειες για τη μέθοδό του.
«Προκάλεσε τέτοιο θόρυβο που αναγκαστήκαμε να κάνουμε πίσω. Υπήρχαν ανησυχίες ως προς την ηθική του ζητήματος και ως επιστήμονας είσαι υποχρεωμένος να τις λάβεις υπόψη σου.» δήλωσε στους «Τάιμς» του Λονδίνου ο Ουόργουικ, συμπληρώνοντας όμως πως αν είχε τη συμπαράσταση που επιθυμεί, θα μπορούσε να παράγει σε σύντομο χρονικό διάστημα, μεγάλες ποσότητες μικροτσίπ για τη βρετανική αγορά.
Στις 25 Μαϊου είναι η παγκόσμια ημέρα εξαφανισθέντων παιδιών και σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, περίπου 2000 παιδιά εξαφανίζονται καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο και περισσότερα από 58000, ετησίως, πέφτουν θύματα απαγωγής από άτομα του συγγενικού του περιβάλλοντος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου