Σε άρθρο στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» και με τον τίτλο «Τι κρύβει το σενάριο της ελεγχόμενης πτώχευσης» διαβάζουμε αποσπάσματα από μια συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Spiegel» ο πρώην διοικητής της Μπούντεσμπανκ, Καρλ Ότο Πελ, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην πολιτική και νομισματική ενοποίηση των δύο Γερμανιών.
Ειδικότερα ο κ. Πέλ είπε, μεταξύ των άλλων:
«…. Θα περίμενα από την Κομισιόν και την ΕΚΤ να έχουν παρέμβει νωρίτερα. Έπρεπε να είχαν καταλάβει ότι μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, χωρίς βιομηχανική βάση, δεν θα μπορούσε ποτέ να πληρώσει τα 350 δισ. ευρώ του χρέους της», τόνισε ο Πελ και πρόσθεσε, σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ότι «χωρίς μια μερική διαγραφή χρεών, δεν μπορεί και δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρει η Ελλάδα να εξυπηρετήσει το χρέος της».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Πελ ευθέως διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Μέρκελ ότι η διάσωση της Ελλάδας ήταν επιβεβλημένη για να αποφευχθεί ένα ντόμινο στην Ευρωζώνη. Η πραγματική σκοπιμότητα του «πακέτου» διάσωσης, όπως τονίζει ο κ. Πέλ, «ήταν να προστατευθούν οι γερμανικές και, πολύ περισσότερο, οι γαλλικές τράπεζες από τις διαγραφές χρεών. Την ημέρα που ανακοινώθηκε το σχέδιο, οι μετοχές των γαλλικών τραπεζών κέρδισαν 24%. Βλέποντας όλα αυτά, καταλαβαίνουμε γιατί επινοήθηκε το σχέδιο διάσωσης: Για να διασωθούν οι τράπεζες και ορισμένοι πλούσιοι Έλληνες»!
Επιπλέον ο κ. Πελ προβλέπει ότι «ακόμη και με την προσπάθεια διεθνούς διάσωσης, η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους και μοιραία θα φύγει από την Ευρωζώνη» και θα επιστρέψει στη δραχμή.
ΥΓ. Αυτό εδώ το blog, από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ και στον μηχανισμό στήριξης και είχε προτείνει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους τώρα.
Ελπίζουμε ειλικρινά να μην δικαιωθούμε. Ελπίζουμε να μην εξαθλιωθεί πρώτα ο ελληνικός λαός άδικα, προκειμένου να ξεσαβουρώσουν κάποιες τράπεζες και να κερδίσουν κάποια κρατικοδίαιτα παράσιτα και στο τέλος να καταλήξουμε σε χρεοκοπία, με πολλαπλάσια χρέη στην πλάτη, γιατί τότε η έκρηξη θα είναι ανεξέλεγκτη και οι πολιτικοί που προσέφυγαν στο ΔΝΤ θα είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Το Ειδικό Δικαστήριο θα είναι το λιγότερο που μπορούν να περιμένουν.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου