Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ινδία: σημαντική αύξηση των εκπομπών ρύπων


Οι ετήσιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου της Ινδίας αυξήθηκαν κατά 60%, μεταξύ του 1994 και του 2007, σύμφωνα με κυβερνητική μελέτη.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αυξήθηκαν το 1994 κατά 1,2 δις τόνους, ενώ το 2007 κατά 1,9 δις τόνους.

Η Ινδία κατατάσσεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους ρυπαντές στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν.

Η αύξηση αποδίδεται στην βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας.

Τα τελευταία 15 χρόνια η οικονομία της Ινδίας αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Η  Ινδία όπως και η Κίνα στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, υποστήριξαν ότι δεν είναι υποχρεωμένες να θέσουν στόχους για την μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, επειδή οι πλούσιες χώρες έχουν μεγαλύτερη ευθύνη για τις εν λόγω εκπομπές.

Στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, η Ινδία τελικά δεν δεσμεύτηκε για τις μειώσεις των εκπομπών ρύπων.

Τώρα όμως και οι δύο χώρες που κατατάσσονται στους μεγαλύτερους ρυπαντές του πλανήτη, δέχονται πιέσεις να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Jairam Ramesh, δήλωσε ότι οι εκπομπές ρύπων της χώρας είναι χαμηλότερες από εκείνες των ΗΠΑ και της Κίνας.

«Οι εκπομπές ρύπων των ΗΠΑ και της Κίνας είναι περίπου τετραπλάσιες από εκείνες της Ινδίας, το 2007» τόνισε ο ίδιος.

Τον περασμένο Οκτώβριο, οι δύο από τις μεγαλύτερες χώρες, που ευθύνονται για τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου στο πλανήτη, Κίνα και Ινδία, υπέγραψαν συμφωνία, για κοινή συνεργασία απέναντι στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Εκπρόσωποι των δύο χωρών, δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο τομέα εξοικονόμησης ενέργειας και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, με στόχο τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου