Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ο φετινός Μάιος ο θερμότερος στην ιστορία


Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ), ανακοίνωσε ότι ο Μάιος ήταν ο θερμότερος μήνας που καταγράφηκε ποτέ στην ιστορία των καταγεγραμμένων στοιχείων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», την τελευταία 25ετία παρατηρείται ότι ο κάθε μήνας που περνάει είναι πιο ζεστός από το μέσο όρο του και ο Μάιος ήταν ο 303ος συνεχόμενος που επιβεβαίωσε αυτό τον κανόνα.

Στις περισσότερες περιοχές της Γης παρατηρήθηκαν ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες, κυρίως στα ανατολικά της Βόρειας Αμερικής, της Βραζιλίας, της Ευρώπης, της Ρωσίας καθώς και στην νότια Ασία και την Αφρική.

Κάτι ανάλογο παρατηρήθηκε στο Οντάριο του Καναδά και στην επαρχία Γιουνάν στην Κίνα.

Παράλληλα, σε ορισμένες περιοχές παρατηρήθηκαν ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες, ειδικά στα δυτικά της Βόρειας Αμερικής, στα βόρεια της Αργεντινής και στην δυτική Ευρώπη.

Η Γερμανία πέρασε τον πιο κρύο Μάιο μετά το 1991.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι στην Αρκτική Θάλασσα ο πάγος να έχει μειωθεί σημαντικά και να καταλαμβάνει ελάχιστο μέρος του ωκεανού. Ενώ το χιόνι καλύπτει ολοένα λιγότερο έδαφος σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των επιστημόνων, η επιφάνεια της Γης θερμαίνεται λόγω των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, προκαλώντας τη τήξη των πάγων.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου