Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Τροχοπέδη τα ισχυρά κράτη


Η έλλειψη διάθεσης χρημάτων είναι η βασική αιτία που παρεμποδίζει τις προσπάθειες να αντιμετωπιστούν ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και άλλες, σύμφωνα με την Ένωση Μη Μεταδιδόμενων Ασθενειών (NCD), στην οποία υπάγονται περί τις 2.000 οργανώσεις υγείας.

Με ανακοίνωση της η εν λόγω Ένωση κατηγορεί τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη, επειδή δεν ακολουθούν τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών.


"Ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί σύνοδος των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να προωθηθεί κοινό παγκόσμιο πρόγραμμα. Ο κόσμος οδηγείται σε ένα μέλλον αρρωστημένο. Είναι καιρός να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις" είπε η Αν Κίλινγκ, επικεφαλής της Ένωσης Μη Μεταδιδόμενων Ασθενειών (NCD).

Τα πλούσια κράτη φοβούνται ότι θα διαθέσουν πολλά από τα χρήματά τους για να αντιμετωπίσουν επιδημίες που πλήττουν φτωχότερες χώρες. Γι αυτό, σύμφωνα πάντα με την Ένωση, τόσο οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, αλλά και η Ευρώπη μπλοκάρουν πρόταση για σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβρη, που στόχο έχει τον περιορισμό κατά 25% των προβλεπόμενων, έως το 2025.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου