Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Πούτιν: Οι ΗΠΑ ζουν «με πίστωση»


Οι ΗΠΑ «παρασιτούν» εις βάρος της παγκόσμιας οικονομίας εξαιτίας του τεράστιου χρέους τους, κατήγγειλε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με μέλη ενός φιλοκυβερνητικού κινήματος νέων, στη λίμνη Σέλιγκερ.

«Η χώρα ζει με πίστωση, πέρα από τις δυνατότητές της και εναποθέτει ένα μέρος του φορτίου της (του χρέους) στην παγκόσμια οικονομία. Παρασιτεί την παγκόσμια οικονομία χρησιμοποιώντας το μονοπώλιο του δολαρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε το βράδυ της Κυριακής για την αύξηση του ορίου του χρέους απλώς «μεταθέτει τη λήψη αποφάσεων για τη ρύθμιση του προβλήματος», προσέθεσε, χαιρετίζοντας ωστόσο «την υπευθυνότητα και την κοινή λογική» που έδειξε η Ουάσινγκτον αποφεύγοντας τη στάση πληρωμών.

«Η αμερικανική οικονομία είναι μια από τις ατμομηχανές της παγκόσμιας οικονομίας και δεν είναι καλό πράγμα να υπάρχει αδυναμία» πληρωμών, τόνισε.

«Ορισμένες χώρες, όπως η Ρωσία και η Κίνα, έχουν σημαντικά αποθέματα δολαρίων αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό, το πρόβλημα είναι ότι ολόκληρη η οικονομία (αυτών των χωρών) θα μπορούσε να κλονιστεί», κατέληξε ο Πούτιν.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου