Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σεραφείμ Πειραιώς : «Προευπρεπίζουν τον δρόμο για την έλευση του αντιχρίστου»!


Ποια τα «νέα πρόσωπα», που θα ’ναι Ανάχωμα στη Νέα Τάξη;

Έχουμε πλέον εισέλθει πλήρως στη Νέα Εποχή! Ή, τουλάχιστον, στον προθάλαμό της... Αυτό έχει γίνει πλέον φανερό σε όλους στην Ελλάδα, οι οποίοι – διαισθητικά έστω – αντιλαμβάνονται τη Μεγάλη Αλλαγή που ζούμε και νιώθουν πολύ καλά ότι το Αύριο δεν θα είναι καθόλου ίδιο με το Χθες.

Συνεπώς, όπως και εμείς λέμε διαρκώς τους τελευταίους μήνες, ένα πρέπει να είναι το κεντρικό ζητούμενο για την ανθρωπότητα σε συνθήκες Νέας Εποχής: Η προσαρμογή και η επιβίωση στον νέο κόσμο που έρχεται!...

Ειδικότερα δε για την Ελλάδα, θα λέγαμε ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο το αναμφισβήτητο γεγονός ότι αποτελεί σήμερα το επίκεντρο των ραγδαίων πλανητικών εξελίξεων. Όντως, από την Ελλάδα (τον άξονα του παγκοσμίου πολιτισμού και την καρδιά της ορθόδοξης πίστης) εκκίνησαν οι δραματικές αλλαγές που ήδη ζούμε και έπονται και άλλα δραματικά γεγονότα στη χώρα μας στη διάρκεια του έτους-κλειδί 2012...

Και, βεβαίως, κεντρικός σκοπός του πανελληνισμού είναι η προάσπιση της πατρίδας μας και η ανάδειξή της σε πολιτισμική κιβωτό του κόσμου στο πλαίσιο της επερχόμενης μεγάλης ανακατάταξης της περιοχής μας.

Όμως όλα τα παραπάνω χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης και επεξήγησης, κάτι που δεν μπορεί να γίνει στο παρόν άρθρο. Εδώ εκείνο που θα κάνουμε – και έχει επίσης μεγάλη σπουδαιότητα – είναι η ερμηνεία ορισμένων στοιχείων κρίσιμων σημείων, τα οποία αφορούν τη Νέα Εποχή και που έθιξε σε πολύ πρόσφατή του συνέντευξη – στην τηλεοπτική εκπομπή του “Kontra” «Μακελειό» του δημοσιογράφου κ. Στέφανου Χίου – ο πολύ μαχητικός (και χαρακτηριζόμενος από πολλούς ως «πρωτοπορεία του ελληνορθόδοξου αγώνα») μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα όσα βαρυσήμαντα δήλωσε δημόσια ο σημαντικός αυτός παράγοντας της σύγχρονης Εκκλησίας μας.

Καταρχάς χαρακτήρισε τον σημερινό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (και πρώην πρωθυπουργό) Γιώργο Παπανδρέου ξεκάθαρα και άμεσα ως «όργανα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και της παγκόσμιας δικτατορίας»!

Τα λεγόμενα αυτά του μεγάλου αγωνιστή της Ορθοδοξίας μας, ο οποίος μόνο ως τυχαίο πρόσωπο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, πρέπει οπωσδήποτε να ιδωθούν τόσο υπό το πνεύμα των τρεχουσών εξελίξεων, όσο και μέσα στο γενικότερο πλανητικό πλαίσιο και παιχνίδι.

Και, το έχουμε ξαναγράψει, ότι η Δύση ήταν λογικό να αντιδράσει – μέσα στη γενικότερη σύγκρουση (αόρατη σήμερα, περισσότερο ορατή αύριο δια του Γ΄ παγκοσμίου πολέμου) Δύσης-Ανατολής – με το να βγάλει στην πρώτη γραμμή την εμπροσθοφυλακή των δικών της «προκεχωρημένων» μονάδων, δηλ. των Λεσχών και των Στοών, πρωθυπουργοποιώντας σε δύο νευραλγικές χώρες, την Ελλάδα και την Ιταλία, δύο ανθρώπους αυτών ακριβώς των μηχανισμών: Τον Λουκά Παπαδήμο και τον Μάριο Μόντι αντίστοιχα...

Σε ένα άλλο σημείο της παραπάνω εκπομπής, ο μητροπολίτης Πειραιώς το είπε επίσης άμεσα: «Επειδή έχω συκοφαντηθεί ως αντισημίτης, θέλω να πω ότι δεν είμαι αντισημίτης, αλλά προσπαθώ να είμαι αντισιωνιστής... Όποιος συμπλέει με τον σιωνισμό, συμπλέει με τον Αντίχριστο»!

Πρόκειται πραγματικά για πολύ σπουδαία και σαφή τοποθέτηση ενός από τους κορυφαίους παράγοντες της Εκκλησίας μας και εδώ θα πρέπει να κάνουμε ορισμένες διευκρινίσεις, διότι κάποιοι έχουν παραξηγήσει απ’ ότι φαίνεται τους παραπάνω ορισμούς. Και αυτοί οι κάποιοι είναι είτε θολοκουλτουριάρηδες ψευτοπροοδευτικοί είτε φανατισμένοι εθνικιστές... Αμφότεροι όμως συσκοτίζουν τελείως τα πράγματα και είναι ΤΟ ΙΔΙΟ επικίνδυνοι για τον ελληνισμό και την Ορθοδοξία!

Πρέπει λοιπόν, άπαξ και δια παντός, να το ξεκαθαρίσουμε: ΑΛΛΟ πράγμα είναι ο αντισημιτισμός και ΑΛΛΟ πράγμα είναι ο αντισιωνισμός! Και αυτό, διότι επιστημονικά οι σημιτικοί λαοί (από το γένος του Σημ της Παλαιάς Διαθήκης) αποτελούν σήμερα – με όλες βεβαίως τις κατά καιρούς προσμείξεις και επιμειξίες – ένα μικρό κομμάτι των λαών της Μέσης Ανατολής και πάντως σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται με τους Εβραίους (άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών Εβραίων του Ισραήλ κατάγονται από την... Ανατολική Ευρώπη!). Τι πάει να πει λοιπόν «αντισημιτισμός»; Σίγουρα δεν σημαίνει ότι είναι «αντιεβραϊσμός», το οποίο είναι εντελώς άλλο πράγμα!

Όμως ούτε και η έννοια του αντιεβραϊσμού είναι ορθή! Ο γράφων το έχει δημόσια ξεκαθαρίσει: ο αντιεβραϊσμός, για μια σειρά από λόγους, είναι τεράστιο λάθος! Και δεν εννοούμε εδώ βέβαια την πιθανή σύγκρουση διακρατικών συμφερόντων ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ.

Εννούμε όμως ότι με το να στρεφόμαστε κατά των Εβραίων «γενικώς», όπως πράττουν μερικοί φανατικοί, αποτελεί μέγα σφάλμα, το οποίο δεν συμβαδίζει καθόλου με το πνεύμα της Εκκλησίας μας περί ανοχής και αγάπης... Οπότε ο αντιεβραϊσμός (όπως άλλωστε και ο ανθελληνισμός μερικών ξένων) αποτελεί ύψιστη αμαρτία και, ταυτόχρονα, και πελώριο γεωπολιτικό πταίσμα, το οποίο λειτουργεί κατά των παγίων ελληνικών συμφερόντων.

Αντιθέτως, ο σιωνισμός, ως έννοια, περικλείει την πεμπτουσία του εβραϊκού εθνικισμού και μεγαλοϊδετισμού και είναι φυσικά από εμάς (και από κάθε λογικό άνθρωπο) 100% καταδικαστέος! Και έχει απόλυτο δίκιο ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος βγαίνει δημόσια και τον καταδικάζει!... Βασική θέση μας αποτελεί εξάλλου η καταδίκη ΚΑΘΕ εθνικισμού!

Διότι δεν διαφέρει σε τίποτα το να λέει κάποιος Εβραίος «Οι Παλαιστίνιοι στην... Αιθιοπία» με το να λέει ο αντίστοιχος Έλληνας «Οι Τούρκοι στη Μογγολία»! Αν δει κάποιος βαθύτερα, θα καταλάβει ότι ο εθνικισμός είναι παντού ο ίδιος και δεν διαφέρει στα βασικά του συστατικά στοιχεία.

Και πάντως συρρικνώνει το έθνος, όπως έγινε π.χ. στην περίπτωση της Ελλάδας το 1922 ή το 1974, όταν λόγω της εξαλοσσύνης ορισμένων η χώρα μας έχασε τα μέγιστα ως γεωστρατηγική ισχύ... Και γι’ αυτούς τους λόγους εμείς καταδικάζουμε κατηγορηματικά – όπως έπραξε και ο μητροπολίτης Πειραιώς – τον εβραϊκό εθνικισμό-σιωνισμό.

Επίσης, σε ένα άλλο σημείο της ως άνω συνέντευξής του, το οποίο πρέπει να προσεχθεί από τους πιστούς ο Σεραφείμ είπε: «Άθεοι και εχθροί της Εκκλησίας οι Τσίπρας-Παπαρήγα»! Πράγματι, ενώ αναμφίβολα είναι αναγκαίο, για την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού μας συστήματος, να υπάρχει ισχυρή Αριστερά (και φυσικά το ΚΚΕ να είναι καθ’ όλα νόμιμο), εντούτοις η αθεΐα, την οποία επιδεικνύουν ορισμένοι ηγέτες του εν λόγω χώρου στρέφεται τελικά όχι μόνο εναντίον του ελληνισμού, αλλά και εναντίον των ιδίων, εφόσον τους απομονώνει από τη βαθύτατη λαϊκή μας παράδοση και τους περιθωριοποιεί σε μια «ελιτίστικη» διάσταση του πολιτικού μας βίου...

Και να φανταστεί κανείς ότι οι δικοί μας αριστεροί την αθεΐα δεν την εφαρμόζουν επειδή στα πραγματικά την πρεσβεύουν, αλλά λόγω... «μόδας»!!! Επειδή έτσι είπε κάποτε ο... Ζαν-Πολ Σαρτρ!...

Τέλος, σημειώνουμε τα παρακάτω πολύ σημαντικά που ανέφερε στην ως άνω εκπομπή ο δυναμικός μητροπολίτης: «Σ’ αυτή την κρίσιμη ώρα θα πρέπει να εκλεγούν πρόσωπα, τα οποία θα είναι αγέρωχα, όχι υποκείμενα του διεθνισμού και φερέφωνα της νέας εποχής»!

Εννοώντας σαφέστατα ότι το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στην πατρίδα μας θα πρέπει να αποτελείται από εντελώς νέα πρόσωπα, νέες δομές και νέες νοοτροπίες! Και φυσικά στα παραπάνω δεν χρειάζεται να προστεθεί τίποτα παραπάνω από εμάς προς το παρόν...


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου