Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Είναι δυνατόν να έρθουμε σε επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς;


Έγινε πολύς λόγος τώρα τελευταία για την ενδεχόμενη ύπαρξη εξωγήινης ζωής! Για μια πολύ πιθανή μελλοντική επαφή τους με το ανθρώπινο είδος (το δικό μας) που κατοικεί στον πλανήτη της Γαίας. Το Βατικανό διοργάνωσε προσφάτως «ειδικό» συνέδριο, στο οποίο μίλησαν οι καλύτεροι επιστήμονες του κόσμου γύρω από το ζήτημα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, επίσης, έκανε σχετική αναφορά. Τέλος, από τις στήλες της «Ε.Ω.» πολύ πρόσφατα διαβάσαμε αξιόλογα κείμενα για το θέμα της ύπαρξης ή μη εξωγήινων πολιτισμών (όπως π.χ. η πολύ ενδιαφέρουσα σειρά κειμένων του καθηγητή Δημήτρη Κιτσίκη, «Η εξωγήινη υπόθεση του ελληνισμού»).

Κανείς δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να αποδείξει δημόσια, χρησιμοποιώντας ισχυρά πειστήρια, ότι υφίστανται όντως εξωγήινα πλάσματα, ότι «κάπου εκεί έξω» υπάρχει νοήμων (ή άλλη) ζωή.

Αλλά κανείς επίσης δεν μπορεί να αμφισβητήσει ένα πράγμα: ότι το ζήτημα αυτό υπάρχει και εξακολουθεί να «σιγοβράζει» όχι μόνο τις τελευταίες δεκαετίες της «αχαλίνωτης» εξέλιξης της τεχνολογίας (διαστημικής και άλλης), αλλά από την ίδια κιόλας την αρχαιότητα! Σχετικές αναφορές ή υπαινιγμοί υπάρχουν σε πλήθος αρχαίων συγγραμμάτων.

Τι ακριβώς συμβαίνει λοιπόν; Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Τα έχουμε θέσει και εμείς, άλλοτε, από τις στήλες της «Ε.Ω.» (π.χ. στο άρθρο μας που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, στις 14 Δεκεμβρίου του 2011, περί της Εναλλακτικής Λύσης 3 και των άλλων Εναλλακτικών Λύσεων). Ερωτήματα όπως «γιατί άραγε μετά το 1972 διακόπηκαν ξαφνικά και ανεξήγητα τα ταξίδια του ανθρώπου προς τη Σελήνη»;

Ή «τι τέλος πάντων κρύβεται στην περίφημη Area-51 στις ΗΠΑ»; Ή, ακόμα, «ποια είναι τα τελικά πορίσματα της περιβόητης υπόθεσης του Ρόσγουελ της δεκαετίας του 1940»; Οπωσδήποτε θα συμφωνήσουν όλοι μαζί μας ότι στα ως άνω (και σε άλλα ανάλογα) ερωτήματα ουδέποτε εδόθη πειστική απάντηση από τις επίσημες Αρχές...

Σήμερα η ανθρωπότητα βρίσκεται σε ένα ιστορικό της μεταίχμιο. Η μια εποχή διαδέχεται την άλλη. Κάποιοι φοβούνται ότι αναβιώνει η «χρυσή εποχή» του θεού Κρόνου (κατά Ησίοδο), όπου όμως ο ως άνω ορισμός ήταν ξεκάθαρα ειρωνικός και στην πραγματικότητα κυριαρχούσε η πλανητική τυραννία-θάνατος... Άλλοι πάλι βλέπουν στη Νέα Εποχή (ή εποχή του Υδροχόου) που ξημερώνει μία λαμπερή περίοδο ανάπτυξης του κόσμου μας, όπου θα επικρατούν η ειρήνη, η ευημερία και η ευτυχία.

Πέραν του πώς βλέπει ο καθένας την εξέλιξη των πραγμάτων τούδε και στο εξής, το βέβαιο είναι ένα: ότι πιθανόν να αναγκαστεί ο άνθρωπος να συνυπάρξει με μια άλλη μορφή ζωής! Κάτι που θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα, αλλά και τις παραστάσεις και αντιλήψεις μας για τον κόσμο...



Ησαΐας Κωνσταντινίδης



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου