Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Νοράτλας: Εντοπίστηκε το φτερό του αεροπλάνου


Εντοπίστηκε το φτερό του αεροπλάνου «Νοράτλας» κατά την εκσκαφή για την ανεύρεση της ατράκτου και λειψάνων των καταδρομέων που επέβαιναν σ' αυτό


Την εκτίμηση ότι τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικής σημασίας για τον εντοπισμό της ατράκτου του αεροσκάφους "Νοράτλας" στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, εξέφρασε ο επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου.

Πρόσθεσε ότι πρωταρχικός στόχος είναι ο εντοπισμός της ατράκτου.

Σε δηλώσεις ύστερα από το εθνικό μνημόσυνο του πεσόντος κατά την τουρκική εισβολή Χριστάκη Βάσου Αντωνά, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λάρνακα, ο κ. Φωτίου επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε το φτερό του ελληνικού μεταγωγικού που κατέπεσε το 1974 όταν κτυπήθηκε από φίλια πυρά.

Ανέφερε ότι "καθημερινά εντοπίζονται μικρά και μεγάλα κομμάτια του αεροσκάφους και οι ερευνητές που εργάζονται στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, πιστεύουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στο να εντοπιστεί η άτρακτος. Τα επόμενα 24ωρα είναι καθοριστικής σημασίας για τις έρευνες, αλλά ο στόχος παραμένει να εντοπιστεί πρώτα η άτρακτος και αργότερα να βρεθούν και τα λείψανα των επιβαινόντων στο αεροσκάφος".

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Φωτίου είπε πως "οι ανασκαφές γίνονται με κάθε προσοχή, γιατί πρέπει να υπάρχει ασφάλεια σε περίπτωση εντοπισμού εκρηκτικών και πυρομαχικών. Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της επιστημονικής ομάδας που εργάζεται καθημερινά στον Τύμβο Μακεδονίτισσας".

Σε άλλη ερώτηση, ο επίτροπος Προεδρίας είπε πως "θα πρέπει πρώτα να δούμε σε ποια κατάσταση θα εντοπιστούν τα κομμάτια του αεροσκάφους και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η αξιοποίηση του, δηλαδή είτε να εκτεθεί σε μουσείο είτε εκεί όπου εντοπίστηκε, δηλαδή στον Τύμβο Μακεδονίτισσας".




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου