Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Η Bayer εξαγοράζει τη Monsanto για 66 δισ. δολάρια


Ο γερμανικός γίγαντας της χημικής και φαρμακευτικής βιομηχανίας Bayer ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι απέκτησε τη διοίκηση της αγροχημικής και βιοτεχνολογικής εταιρείας Monsanto για 128 δολαρίων ανά μετοχή της, κάτι που σημαίνει ότι το συνολικό ύψος της προσφοράς ανέρχεται σε περίπου 66 δισ. δολάρια.

Οι εταιρείες συμφώνησαν εφόσον οι αντιμονοπωλιακές αρχές εγκρίνουν τη συμφωνία η Bayer θα καταβάλει αρχικά 2 δισ. δολαρίων στη Monsanto, ενώ η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται έως τα τέλη του 2017, αναφέρει η Bayer σε ανακοίνωσή της.

Η γερμανική εταιρεία προτίθεται να χρηματοδοτήσει την εξαγορά με ένα συνδυασμό έκδοσης χρέους και μετοχών. Το σκέλος των μετοχών, ύψους περίπου 19 δισ. δολαρίων, αναμένεται να αντληθεί με την έκδοση ομολόγων που θα είναι υποχρεωτικά μετατρέψιμα σε μετοχές και με έκδοση νέων μετοχών για τους υφιστάμενους μετόχους, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η συμφωνία ολοκληρώνεται έπειτα από διαπραγματεύσεις που άρχισαν στα μέσα Μαΐου. Κορυφαία στελέχη της Bayer είχαν δηλώσει ότι η απόκτηση της Monsanto, η οποία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής στον κόσμο συμβατικών και γενετικά τροποποιημένων σπόρων, θα δημιουργήσει μια παγκόσμια εταιρεία παρασιτοκτόνων.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου