Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Η προστασία του κλίματος κοστίζει περισσότερο


Η προστασία των κοινωνιών από τις επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής θα κοστίσει περισσότερο από ότι θεωρείτο μέχρι στιγμής, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση που έγινε.

Το 2007 το πόσο που εκτιμήθηκε ήταν περίπου 49 έως 171 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Η νέα έκθεση παρουσιάζει ότι το κόστος της προσαρμογής στη κλιματική αλλαγή θα είναι διπλάσιο ή τριπλάσιο των εκτιμήσεων.

Τα αναπτυσσόμενα κράτη θέλουν τις πλούσιες χώρες να παρέχουν σημαντικά ποσά για τη προσαρμογή στη κλιματική αλλαγή.

Η διασφάλιση νέων κεφαλαίων είναι το κλειδί που θα ξεκλειδώσει τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στη Σύνοδο Κορυφής το Δεκέμβριο στη Κοπεγχάγη. Θεωρείται από τους βασικούς παράγοντες που θα καθορίσουν την επίτευξη μιας κοινής συμφωνίας των κρατών για την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ο συντάκτης της έκθεσης καθηγητής Martin Parry.

Ο καθηγητής Martin Perry συντάκτης της κοινής έκθεσης που έγινε από το Διεθνές Ινστιτούτο για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη και του Ινστιτούτου Γκράνθαμ για την Κλιματική Αλλαγή, δήλωσε ότι οι προηγούμενες εκτιμήσεις για το εν λόγω κόστος ήταν εσφαλμένες όσον αφορά τον υπολογισμό των κεφαλαίων που χρειάζονται.

O Martin Parry τόνισε ότι θα πρέπει να προστεθούν στο εν λόγο κόστος και δαπάνες που αφορούν την κατασκευή αντιπλημμυρικών και αρδευτικών έργων, την βελτίωση των υποδομών αλλά και την κάλυψη των ασθενειών που θα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη κλιματική αλλαγή.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου