Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Ανατρέπονται στοιχεία για το θάνατο του Χίτλερ


Νέα στοιχεία που αποκάλυψαν επιστήμονες θέτουν υπό αμφισβήτηση τον τρόπο θανάτου του Χίτλερ, καθώς το μέρος του κρανίου που υποτίθεται ότι ανήκε στο Γερμανό δικτάτορα, ανήκει τελικά σε γυναίκα ηλικίας κάτω των 40 ετών.Το συγκεκριμένο κομμάτι είχαν βρει Ρώσοι στρατιώτες, μετά από έφοδό τους στο καταφύγιο του Χίτλερ.

Οι νέες έρευνες καταδεικνύουν ότι το DNA του κρανίου, το πάχος των οστών και άλλα ανατομικά στοιχεία αντιστοιχούν σε αυτά μίας γυναίκας και όχι άντρα 56 χρονών, η ηλικία δηλαδή που πέθανε ο Χίτλερ. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ήταν της ερωμένης του Χίτλερ -΄Εβα Μπράουν- ετών 33.

Η σημαντικότερη, ίσως, προσφορά των καινούριων δεδομένων, όπως λένε οι επιστήμονες, είναι ότι αμφισβητούν την επισήμως δεκτή εκδοχή ότι ο Χίτλερ αυτοκτόνησε τη στιγμή που Ρώσοι εισέβαλαν στο Βερολίνο. Μάρτυρες έχουν καταθέσει ότι τα σώματα της Έβας και του Χίτλερ, αφού τα έσυραν έξω από το οπλοστάσιο,στη συνέχεια πυρπολήθηκαν.

Μέχρι σήμερα, το κομμάτι του κρανίου που θεωρούνταν ότι ανήκε στον Χίτλερ είχε εξεταστεί από Ρώσους επιστήμονες και φυλασσόταν στη Ρωσία. Πρόσφατα, επέτρεψαν σε Αμερικανούς επιστήμονες να συλλέξουν DNA για τη διεξαγωγή της νέας έρευνας.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου