Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Χ.Τουρέ: Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος… στο διαδίκτυο


Τον κίνδυνο να διεξαχθεί ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος στον κυβερνοχώρο, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ένωση Τηλεπικοινωνιών, Χαμαντούν Τουρέ, τη στιγμή που οι ειδικοί απηύθυναν έκκληση για ενίσχυση της συνεργασίας στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο διαδίκτυο.

"Ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα μπορούσε να διεξαχθεί στον κυβερνοχώρο και αυτό θα ήταν μία καταστροφή", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χαμαντούν Τουρέ, με την ευκαιρία της διεθνούς έκθεσης ITU Telecom World στη Γενεύη.

"Κάθε χώρα βρίσκεται τώρα σε ένα κρίσιμο επίπεδο της τεχνολογίας για το εμπόριο, την οικονομία, την υγεία, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τη διανομή τροφίμων", παρατήρησε ο επικεφαλής της ITU.

"Η απώλεια των ζωτικών δικτύων θα μπορούσε γρήγορα να φέρει σε μειονεκτική θέση μία χώρα", πρόσθεσε ο Χαμαντούν Τουρέ.

"Ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσουμε έναν πόλεμο, είναι κατά κύριο λόγο να αποφευχθεί", υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, ΧαματνούνΤουρέ, απευθύνοντας έκκληση προς την διεθνή κοινότητα να συνεργαστεί στη μάχη κατά της εγκληματικότητας στο διαδίκτυο.

Η έκκληση που απηύθυνε ο Χαμαντούν Τουρέ, πραγματοποιείται σε μία περίοδο κατά την οποία οι επιθέσεις κατά των εταιρειών και των κρατών κερδίζουν περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια.

Μία από τις πιο πρόσφατες επιθέσεις ανακοινώθηκε την Δευτέρα (5/10) όταν χάκερς κατόρθωσαν να "σπάσουν" τους κωδικούς 10.000 λογαριασμών του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hotmail, της αμερικανικής εταιρείας Microsoft. Αντίστοιχα, πρόσφατο παράδειγμα στην ελληνική πραγματικότητα αποτελεί η επίθεση χάκερς στην προσωπική ιστοσελίδα της διορισθείσας υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου