Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

"Στη Νότια Ισπανία βρήκαμε την χαμένη Ατλαντίδα"


Μια διεθνής ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι πιθανότατα εντόπισε την χαμένη πόλη της Ατλαντίδας σε μια βαλτώδη περιοχή στη νότια Ισπανία.

Με αφορμή  τα τραγικά γεγονότα της Ιαπωνίας, αμερικανοί επιστήμονες βγήκαν στο Reuters και ανακοίνωσαν πως εντόπισαν τη χαμένη Ατλαντίδα κάπου στη Νότια Ισπανία.

«Αυτή είναι η δύναμη των τσουνάμι», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Ρίτσαρντ Φρόντ από το πανεπιστήμιο του Hartford, αναφερόμενος στην ερμηνεία ότι η Ατλαντίδα χάθηκε κάτω από ένα τεράστιο παλιρροϊκό κύμα.

«Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ένα τέτοιο κύμα μπορεί να "σαρώσει" ακόμα και σχεδόν 100 χιλιόμετρα ενδοχώρας. Για ένα τέτοιο φαινόμενο μιλάμε», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters.

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε μια δορυφορική φωτογραφία μιας βυθισμένη πόλης για να λύσει το αρχαίο μυστήριο. Η πρωτοτυπία των ερευνητών είναι ότι δεν έψαξαν τη χαμένη πόλη στη θάλασσα.

Η μελέτη της φωτογραφίας οδήγησε την ομάδα στην πόλη Κάντιθ  της νοτιοδυτικής Ισπανίας. Εκεί πιστεύουν οι ερευνητές ότι κρύβεται, θαμμένη στους απέραντους βάλτους, η χαμένη Ατλαντίδα.

Αρχαιολόγοι και γεωλόγοι ερευνούσαν για δύο χρόνια τη βαλτώδη περιοχή, χρησιμοποιώντας ραντάρ υπεδάφους, ψηφιακούς χάρτες και τεχνολογία υποβρύχιων συστημάτων.

Κατάφεραν να βρουν το μέρος από την φωτογραφία στο Cadiz της Ισπανίας. Εκεί, θαμμένη σε μια απέραντη ελώδη περιοχή υποστηρίζουν ότι εντόπισαν την αρχαία πόλη της Ατλαντίδας.

Η ομάδα που αποτελείται από αρχαιολόγους και γεωλόγους το 2009 και το 2010 χρησιμοποίησαν έναν συνδυασμό από υπόγεια ραντάρ, ψηφιακό χάρτη και υποβρύχια τεχνολογία προκειμένου να εξερευνήσουν την τοποθεσία.

Η ανακάλυψη του Φροτν αποτελείται από περίεργη σειρά από πόλεις, όπως υποστηρίζει, που χτίστηκαν από τους πρόσφυγες μετά την πιθανή καταστροφή της Ατλαντίδας από το τσουνάμι .

Οι κάτοικοι της Ατλαντίδας που δεν χάθηκαν στο τσουνάμι πήγαν στην ενδοχώρα και έχτισαν καινούριες πόλεις.

Τα ευρήματα της ομάδας θα παρουσιαστούν στην εκπομπή του National Geographic, “Αναζητώντας την Ατλαντίδα”.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η ύπαρξη αυτών των πόλεων σημαίνει πως η Ατλαντίδα βρίσκεται κάπου θαμμένη στην νότια ακτή της Ισπανίας.

“Πρόκειται για κάτι που μας δίνει τη σιγουριά ότι η ανεύρεση της Ατλαντίδας είναι πολύ κοντά...”, πρόσθεσε ο Φροντ.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου