Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

«Πυρηνικός τρόμος» στις ΗΠΑ;


Οι Αμερικανοί αγοράζουν χάπια ιωδίου!

Ο εφιάλτης ενός πυρηνικού ολέθρου, έστω χιλιάδες μίλια μακριά, στην Ιαπωνία, δεν γνωρίζει σύνορα! Και οι Αμερικανοί είναι αυτοί που φαίνεται πως καταλαμβάνονται σταδιακά από πανικό, με αποτέλεσμα να σπεύδουν στα φαρμακεία και στα καταστήματα λιανικής για να προμηθευθούν χάπια ιωδίου!

Μετά την κλιμάκωση της κρίσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, τουλάχιστον δύο μεγάλες φαρμακαποθήκες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως ... ξέμειναν από αντιραδιενεργά χάπια. Ο κύριος Τρόι Τζόουνς (Troy Jones), πρόεδρος της εταιρείας Nukepills (!), δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο FoxNews πως τις τελευταίες δύο ημέρες μόνον από την εταιρεία του πωλήθηκαν 250.000 συσκευασίες χαπιών ιωδίου σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, αλλά και σε νοσοκομεία, εταιρείες και εργαστήρια.

Ο κύριος Τζόουνς αποκάλυψε πως παρήγγειλε ήδη πάνω από ένα (1) εκατομμύριο χάπια ιωδίου και τουλάχιστον 10.000 ενέσιμες συσκευασίες υγρού ποτάσιου. Επιπρόσθετα η εταιρεία του δώρισε 50.000 χάπια ιωδίου σε κρατικό νοσοκομείο του Τόκιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι περιοχές στις οποίες οι κάτοικοι αγωνιούν για να προμηθευθούν χάπια κατά της ραδιενέργειας είναι το Όρεγκον, η Καλιφόρνια και η Χαβάη.

Ανάλογες οι εκτιμήσεις και των ιθυνόντων της φαρμακευτικής Anbex Inc που δηλώνουν ότι μόλις χθες πούλησαν 10.000 συσκευασίες των 14 χαπιών ιωδίου έκαστη, στη Βιρτζίνια.

Ο πρόεδρος της Anbex Άλαν Μόρις (Alan Morris), δήλωσε στη Wall Street Journal ότι το τελευταίο 24ωρο η εταιρεία του δέχεται περίπου 3 παραγγελίες ανά λεπτό για τα περιβόητα χάπια Iosat.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου