Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

"Με 150 ευρώ το μήνα πολεμάνε κατά του Άσαντ",με "εργοδότες" και από Τουρκία


Με μισθό 150 ευρώ το μήνα ,γίνεσαι “αντικαθεστωτικός” στη Συρία.

Η τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ, δημοσιεύει σχετικό ρεπορτάζ (μετάφραση από τα tourkikanea.gr) ,στο οποίο αναφάρει ως “εργοδότες” των “αντικαθεστωτικών” τη Τουρκία,το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.


“Για πρώτη φορά οι ένοπλοι μαχητές που παίρνουν μέρος σε σφοδρές μάχες στο Χαλέπι, άρχισαν με την στήριξη ξένων χωρών να παίρνουν μισθό. Οι διοικητές της αντιπολίτευσης μοιράζουν από 150 $ στους επαναστάτες που μάχονται τον στρατό της Συρίας.

Οι διοικητές ανέφεραν πως τα χρήματα έρχονται από Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Τουρκία. Κατά τους τελευταίους 2 μήνες οι μισθοί που δίνονται, πάνε σε αυτούς που πολεμάνε στην πρώτη γραμμή”,γράφει η Ραντικάλ και προσθέτει:

“Ο Αμπντουλσελάμ Χουμεϊντί-διοικητής μονάδας της αντιπολίτευσης ανέφερε πως ο μισθός αυτών που είναι παντρεμένοι ή πολεμάνε στην πρώτη γραμμή, μπορεί να αυξηθεί. Αντιπολιτευόμενος αναφέρει πως πολεμά επί 6 μήνες στο Χαλέπι, αλλά καθώς για χάρη της ¨επανάστασης¨ δεν μπορεί να φροντίζει την οικογένεια του, θα χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για να τα βγάλουν πέρα. Από καιρό αναφερόταν πως χώρες όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία στήριζαν οικονομικά και με όπλα τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Οι χώρες αυτές παραδέχονται την ροή χρημάτων αλλά αρνούνται πως δίνουν όπλα”.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου