Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ισλαμική «Αποκάλυψη» - ISIS: Πρώτα θα καταλάβουμε την Κων/πολη και μετά τη Ρώμη πριν την «ημέρα της Κρίσεως»!


Η πεδιάδα που απλώνεται έξω από το μικρό χωρίο του Dabiq στη Συρία αποτελεί ένα περίεργο σκηνικό για μια από τις τελευταίες μάχες που περιγράφονται στην ισλαμικής εμπνεύσεως αποκάλυψη. Αν και κοντά στα σύνορα με την Τουρκία το Dabiq δεν είναι σημαντικός στρατιωτικός ή στρατηγικός στόχος όπως επισημαίνει ηγετικό στέλεχος της συριακής αντιπολίτευσης,

Παρόλα αυτά η ISIS έδωσε πολύ σκληρές μάχες για την κατάληψη του χωριού το περασμένο καλοκαίρι επειδή τα μέλη της πιστεύουν ότι μια μεγάλη μάχη μεταξύ των «απίστων» και των μουσουλμάνων θα γίνει εκεί ως μια από τις τελευταίες πράξεις πριν την ημέρα της Κρίσεως.

Σε μια προφητεία η οποία αποδίδεται στον Μωάμεθ η «ημέρα της Κρίσεως» θα έρθει μετά την νίκη των μουσουλμάνων εναντίον της «Ρώμης» στο al-`Amaq ή στο Dabiq και τα δύο κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Σε μια άλλη προφητεία αναφέρεται πως όταν οι σύμμαχοι της «Ρώμης» θα φτάσουν τους 80 και τότε οι μουσουλμάνοι θα καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη.

Η προφητεία της Dabiq δεν είχε περίοπτη θέση στην προπαγάνδα της ISIS μέχρι πρόσφατα. Πρώτος την ανέφερε ο Abu Mus`ab al-Zarqawi ως τον ύστατο προορισμό της «σπίθας» η οποία πρωτοάναψε στο Ιράκ.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης al-Baghdadi ανέφερε τη συγκεκριμένη προφητεία σε μια από τις ομιλίες του. Αλλά δεν ήταν μέχρι και φέτος που η οργάνωση άρχισε να  επικεντρώνει την προσοχή της στο Dabiq και να το αναφέρει στην προπαγάνδα της.

Ένας εκπρόσωπος της ISIS ανέφερε το χωρίο σε μια δήλωσή του τον Απρίλιο και τον Ιούλιο η οργάνωση ξεκίνησε την κυκλοφορία ενός αγγλόφωνου περιοδικού με το όνομα “Dabiq.” Η εκδοτική ομάδα η οποία αναφέρεται ως «η ομάδα Dabiq» εξηγεί τους λόγους που έδωσε αυτό το όνομα στο περιοδικό της.

«Η περιοχή θα παίξει ένα ιστορικό ρόλο στις μάχες που θα ακολουθήσουν για την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης και μετά της Ρώμης» αναφέρεται μεταξύ άλλων «αλλά πρώτα η οργάνωση πρέπει να εξαγνίσει το Dabiq από την προδοσία κάποιων άλλων σουνιτών ανταρτών οι οποίοι σήκωσαν τη σημαία του «χαλιφάτου» πάνω από αυτή την περιοχή» καταλήγουν οι συντάκτες του περιοδικού.

Λίγες εβδομάδες αργότερα η ISIS ανακατέλαβε το χωρίο από άλλους σουνίτες αντάρτες σκοτώνοντας 40 και αιχμαλωτίζοντας δεκάδες. Στη συνλεχεια το χωρλίο επιχειρήθηκε να καταληφθεί από τον «ελεύθερο» συριακό «στρατό» χωρίς επιτυχία και τω΄ρα οι ισλαμιστές της ISIS αναμένουν την μάχη που θα τους οδηγήσει στην Κωνσταντινούπολη.

Ήδη μετρούν τις χώρες που έχουν συμμαχήσει κατά της ISIS αλλά περιμένουν ακόμη περίπου… 30 για να συμπληρωθεί αριθμός των 80 που λέει η προφητεία.

Παρά το γεγονός ότι ούτε η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται αυτόν το καιρό στα χέρια των «απίστων» οι ισλαμιστές εξακολουθούν να πιστεύουν και μετά την συμφωνία της Τουρκίας να βοηθήσει τις ΗΠΑ στον αγώνα κατά της οργάνωσης ότι η εισβολή των απίστων στη Συρία θα ξεκινήσει σύντομα από το Dabiq και εκεί θα δοθεί η πρώτη από μια σειρά μαχών που θα τους οδηγήσει στη Ρώμη και στην ημέρα της «Κρίσεως».

Μέχρι τότε μετράνε τους συμμάχους των ΗΠΑ μέχρι να φτάσουν τους... ογδόντα.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου