Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Δημοσθένης Λιακόπουλος: Το μυστικό του λόφου της Αμφιπόλεως


Συμπεράσματα και εκτιμήσεις που αφορούν το μνημείο του λόφου της Αμφιπόλεως από τον Δημοσθένη Λιακόπουλο στην ραδιοδιαδυκτιακή εκπομπή του στο Prisonplanet.gr στις 22 Ιανουαρίου 2015.

Η ομιλία απομαγνητοφωνήθηκε από την Αθέατη γνώση.

Όπως έχετε καταλάβει, τόσο από τις τηλεοπτικές αλλά και διαδυκτιακές μου εκπομπές, έχω αποφύγει να μιλήσω γι αυτό το φοβερό μνημείο της Αμφιπόλεως που ασχολείται όλος ο κόσμος.

Στην τρύπα που ανακάλυψαν μέσα στην οποία βρέθηκαν θαμμένα περίπου 20 άτομα, έβγαιναν λοιπόν οι "ειδικοί" στις τηλεοράσεις και έλεγαν ότι: "βλέπω να βρίσκεται μέσα θαμένη μια βασίλισσα". Βρίσκεται ο Αλέξανδρος μέσα, ο Ηφαιστίωνας, ο Νέαρχος, η Ολυμπιάδα, και όποια άλλη ηλιθιότητα ήθελε ο καθένας την έλεγε.

Σύμφωνα με αυτά τα οποία έχουμε δεί εώς τώρα, εκεί που βρίσκεται το κατασκεύασμα αυτό στην Αμφίπολη, ακριβώς δίπλα, έχει ένα ακριβώς ίδιο, για το οποίο δεν μιλάει κανένας.



Στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας υπάρχουν δεκάδες τέτοια ίδια κατασκευάσματα.

Έχουμε λοιπόν, ενα κυκλικό μαρμάρινο τείχος διαμέτρου περίπου 158 μέτρα και ύψος 3 μέτρα, το οποίο τείχος, η προστάτευε κάτι που βρισκόταν μέσα η, ήταν μια βάση κυκλική κόντρα για να κάνουν μια τούμπα με χώμα από επάνω η οποία θα κρατούσε το χώμα για να μην διαλύεται, διότι αν θές να φτιάξεις ενα χωμάτινο λοφίσκο ο οποίος δεν θα διαλυθεί, του κάνεις και μια κόντρα χτίσιμο γύρω γύρω.

Τώρα, όσον αφορά το ψηφιδωτό το οποίο βρήκαν μέσα, και τις σφίγγες καθώς και τις δύο καρυάτιδες, είπαν όλοι: τι τρομερό πράγμα αυτό που βρέθηκε; Αν είναι δυνατόν! Καρυάτιδες μόνο στην Ακρόπολη έχουμε! Αρα, για να βρούμε τις δυο Καρυάτιδες πρόκειται για κάτι το καταπληκτικό! Ολο αυτό το θεσπέσιο έργο με το πλισέ ήφασμα, που έδινε μια διαφάνεια στο γυναικείο στήθος, κτλ κτλ...

Ε, λοιπόν φίλοι μου, οι Καρυάτιδες ήταν κάτι απόλυτα συνηθισμένο εκείνη την εποχή για κάποιους που είχαν μερικά χρήματα παραπάνω και μπορούσαν να αγοράσουν δυο Καρυάτιδες και να τις τοποθετήσουν όπου αυτοί ήθελαν.

Επειδή λοιπόν γνωρίζετε δυο, τρία, δέκα, εκατό ονόματα απ΄την αρχαία ιστορία, σημαίνει και ότι είναι κάποιος από αυτούς; Μπορείτε να φανταστείτε ποσα γεγονότα συνέβησαν στην αρχαία ιστορία τα οποία δεν τα γνωρίζουμε;

Παράδειγμα, από το 1980 εως σήμερα, 35 χρόνια μετά σε όλο τον κόσμο τι έχει χτιστεί; τι έχει κατεδαφιστεί; πόσες εξοχικές κατοικίες έχουν χτιστεί στην Ελλάδα; 100.000; από τις 100.000, οι 20.000 έχουν κάποιο αρχαιοελληνικό άγαλμα έξω στην αυλή τους.

Στην αρχαιότητα, πόσα τέτοια αρχαιοελληνικά αγάλματα υπήρχαν;

Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι, οι ταφές που έγιναν στο συγκεκριμένο σημείο εκεί ήταν πολλών ατόμων, διότι βρέθηκαν εκεί 500 τουλάχιστον οστά όχι μόνο ανθρώπων αλλά και ζώων.

Όπως προείπα, το τριών μέτρων ύψους τείχος με διάμετρο 158 μέτρα, ήταν κυκλικό με 79 μέτρα ακτίνα. Αυτός ο τάφος ο οποίος ανέσκαψαν έχει ολικό μήκος περιπού 10 μέτρα και πλάτος περίπου 3 μέτρα.

Φανταστείτε λοιπόν, έχουμε ενα κύκλο με ακτίνα περίπου 79 μέτρα. Από αυτά τα 79 μέτρα, αυτό με το οποίο έχουν ασχοληθεί οι αρχαιολόγοι και μας έδειξαν είναι μόνο τα 10 μέτρα. Ουσιαστικά εκεί, δεν έχουν ανασκάψει σχεδόν τίποτα!

Και μάλιστα ο τάφος έκεί είχε θαμμένο ενα μωρό, ενα άλογο, μια γυναίκα, δύο άνδρες, έναν τον οποίο είχαν κάψει πρώτα, και αυτά είναι τα 100 οστά από τα 500 που έχουν βρεί εκεί μέσα. Δηλαδή, αν τα 100 οστά είναι 5, 6 άτομα και ενα ζώο, επί 5, είναι περίπου 30 άτομα και δεν ξέρω γω πόσα ζώα στο ίδιο μέρος θαμμένα.



Παρατηρήσεις:

Το αρχικό κυκλικό τείχος, επειδή είναι πολύ συμμετρικά ωραία στημένο και πολύ ωραίο χτίσιμο τα μάρμαρα τριγύρω, δεν το έφτιαξε το ίδιο άτομο σε σχέση με το άτομο που έφτιαξε τον τάφο των τριών χώρων - όπου εισέρχεσε από τις σφίγγες, βρίσκεις τις Καρυάτιδες, μετά μπαίνεις στο χώρο που βρίσκεται στο ψηφιδωτό, και καταλήγεις στο σημείο όπου βρίσκεται ο τάφος.

Αυτό λοιπόν που βλέπω εγω είναι ένας φοβερός κύκλος, χτισμένος με μάρμαρα. Ολος ο κύκλος είναι περίπου 19.350 μέτρα, και αυτό στο οποίο έχουν κάνει ανασκαφή είναι περίπου 30 τετραγωνικά.

Τι παρατηρούμε όπως βλέπουμε τον κύκλο και το ταφικό μνημείο των 10 μέτρων από ψηλά; ότι δεν προσανατολίζεται στο κέντρο του κύκλου.

Ο αρχιτέκτονας ο οποίος δημιούργησε όλο αυτό το κυκλικό κατασκεύασμα, δεν μπορεί να έκανε αυτό τον μικρό τάφο. Αυτό το ταφικό η ταφικά μνημεία που ενδεχομένως να υπάρχουν ακόμη έγιναν εκ των υστέρων από το όλον ταφικό μνημείο

Όταν λοιπόν δημιουργήθηκε ενα κατασκεύασμα, εκ των υστέρων, τα επόμενα 100, 200, 300, 400 χρόνια πήγαιναν και το χρησιμοποιούσαν με διαφόρους τρόπους, και όταν οι Ρωμαίοι κατέλαβαν την περιοχή έφτιαξαν επίσης ότι ήθελαν αυτοί.

Έμαθαν την μέθοδο του άνθρακα 14. Μην σας πουλάνε παραμύθι ότι η μέθοδος που θέλουν να χρησιμοποιήσουν εκεί είναι τόσο ακριβής.

Επομένως, αυτό το κατασκεύασμα το στρογγυλό, και ο κατασκευαστής του, δεν έχει καμία λογική σχέση με το κατασκεύασμα του τάφου τον οποίο έσκαψαν - επειδή δεν μπορεί ένας αρχιτέκτονας τόσο σοβαρός σε ενα τόσο μεγάλο έργο να δημιουργήσει ενα στραβό τάφο. Θα έπρεπε να του πάρουν το πτυχίο.

Μάλιστα προσωπικά το έχω ονομάσει μνημείο και όχι τάφο. Οσα σας ανέφερα είναι απλώς παρατηρήσεις εκ των υστέρων. Το μόνο που εχω πεί είναι ότι αυτό που έχει μέσα είναι υπόγειο.

Το δίδαγμα μας λοιπόν είναι ότι επειδή γνωρίζουμε δυο ονόματα από την ιστορία δεν σημαίνει ότι γνωρίζουμε τα πάντα.

Το ποιός έχτισε όλους αυτού τους λεγόμενους δεκάδες τάφους - γήλοφους - τούμπες οι οποίοι μάλιστα είναι τεράστιοι και υπήρχαν στην Μακεδονία είναι άγνωστο, και επίσης δεν γνωρίζουμε αν ήταν τάφοι, φρυκτωρίες, θυσαυροφυλάκια, βιβλιοθήκες, η αν κρύφτηκαν μέσα πράγματα που κάποιοι ήλπιζαν να τα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον για να μην τα βρούν οι επόμενοι, και τοποθετούσαν και μερικούς τάφους γύρω γύρω με κάνα δυό χρυσά φλουριά για να τα κλέψουν οι τυμβωρύχοι ώστε να αφήσουν το "κυρίως πιάτο" ήσυχο.

Διότι ο κατασκευαστής θα το έφτιαχνε εξ αρχής πάνω στην ακτίνα και όχι στραβά. Κάποιος λοιπόν άνοιξε σπάζοντας το κυκλικό μάρμαρο, έσκαψε μέσα, έφτιαξε το μνημείο, το δυνατόν πρός το κέντρο και κάθετα στην περιφέρεια του κύκλου - που σημαίνει κάθετα στην εφαπτομένη σε ενα σημείο, και κάθετο στην εφαπτομένη ακτίνα που βρίσκεται στο κέντρο.

Τότε δεν υπήρχαν ελικόπτερα να σηκωθείς από επάνω, ίσως να μην είχε και αρκετές γνώσεις- διότι μπορούσε με άλλο τρόπο να το κάνει ώστε να βρεί την κάθετο - πράγμα που το έκαναν στην αρχαιότητα. Οπότε, ήταν ένας εργολάβος Β κατηγορίας ο οποίος ανέλαβε να το κατασκευάσει, και εκεί μέσα μπορεί να έπαιρνε χρήματα, δηλαδή να πουλούσε τάφο για να θάβει διάφορους σε ενα ωραίο μέρος, όπου το εκμεταλλευόταν σε ενα ολικό κατασκεύασμα που δεν έχει καμιά σχέση με αυτό.

Πριν ακόμη βγούν οι υπέρυθρες στο μνημείο, ο Δημοσθένης Λιακόπουλος είχε ενημερώσει γραπτώς στο τσάτ του Prisonplanet.gr τι συμβαίνει στα υπόγεια του μνημείου. Η Αθέατη γνώση σας παρουσιάζει όλα τα στοιχεία με ημερομηνία αρχή γενομένης την 13 Αυγούστου 2014.

Υπάρχουν δεκάδες τεράστιες τέτοιες "τούμπες" σε όλη την Μακεδονία, μια τέτοια για παράδειγμα βρίσκεται στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, μπαίνοντας δεξιά.

Πολλοί ισχυρίστηκαν ότι ο αρχιτέκτων του μνημείου είναι ο Δεινοκράτης, λές και αυτός ήταν ο μόνος αρχιτέκτων της εποχής εκείνης. Σας προειδοποιώ για ενα πράγμα μόνο. Προσοχή στα πολύ μέσα στρώματα. Αν τυχών έχει κάτι (μιλάμε για μεγάλη κατασκευή) θα βρίσκεται στο υπόγειο. Σίγουρα θα έχει μέσα πολλά αρχεία και επιγραφές, ίσως και μερικά λάφυρα από τους άνομους τίποτε τεχνολογικά ευρήματα κτλ.

Ένας τόσο μεγάλος τάφος,σίγουρα έχει πολλά πράγματα μέσα που δείχνουν στοιχεία του τότε πραγματικού πολιτισμού, και οχι απλά μια σωρό νεκρού.





atheatignosi


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου