Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Τελεσίγραφο - φωτιά από Μέρκελ: Η Ελλάδα θα πάρει δόση μόνο αν τηρήσει τις δεσμεύσεις της - Η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση!

 
Αυστηρό μήνυμα προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση έστειλε η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το γερμανικό Reuters και μεταδίδει ο ανταποκριτής του MEGA στο Βερολίνο Π. Βαλασόπουλος.

Μιλώντας σε κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της, η κ. Μέρκελ φέρεται να είπε -σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο- ότι αναμένει από την Ελλάδα να επαναβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της στο πρόγραμμα στήριξης.

Η ίδια φέρεται να υπενθύμισε πως το πρόγραμμα τελειώνει στο τέλος Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ότι η τελευταία δόση προς τη χώρα μας δεν έχει πληρωθεί και πως θα εκταμιευθεί μόνο εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Η ευθύνη για τις περαιτέρω εξελίξεις ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση, φέρεται να είπε η καγκελάριος σύμφωνα με το Reuters.

Παράλληλα, η κ. Μέρκελ έστειλε το μήνυμα πως για το Βερολίνο δεν υπάρχει λόγος κουρέματος του ελληνικού χρέους, αφού φέρεται να δήλωσε ότι εκπλήσσεται που η πολιτική συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το χρέος, καθώς η διεθνής κοινότητα έχει μειώσει τα επιτόκια και η αποπληρωμή αρχίζει το 2020.

Νωρίτερα, η γερμανίδα καγκελάριος είχε δώσει συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα, στέλνοντας όμως τα δικά της μηνύματα. Οπως επισήμανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την εξουσία σε μια δύσκολη περίοδο και εκφράζει την ελπίδα η συνεργασία μαζί του να συμβάλει στην εμβάθυνση των παραδοσιακά καλών σχέσεων των δύο λαών.

Με σχετική καθυστέρηση η κ. Μέρκελ συνεχάρη τον κ. Τσίπρα με απόλυτη τυπικότητα αλλά και με αιχμές για το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του ο νέο πρωθυπουργός, στέλνοντάς του μηνύματα για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που θα γίνουν.

«Αναλαμβάνετε σε δύσκολη στιγμή, κατά την οποία βρίσκεστε ενώπιον μιας μεγάλης ευθύνης. Ελπίζω ότι η συνεργασία μαζί σας θα ενισχύσει περαιτέρω και θα εμβαθύνει την παραδοσιακά καλή και βαθιά φιλία μεταξύ των λαών μας. Για τη μελλοντική δουλειά σας ως πρωθυπουργού σάς εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία», αναφέρεται στο τηλεγράφημα, το οποίο έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα η Καγκελαρία.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου