Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Βασίλης Λεβέντης: Η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι παρά φύση σύζευξη. Μόνο την ανάσταση του Ανδρέα δεν υποσχέθηκε ο Τσίπρας


Τι είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης σε βραδινή εκπομπή για το αποτέλεσμα των εκλογών και τον νέο πρωθυπουργό. Πως χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο και ποια η γνώμη του για τον Σταύρο Θεοδωράκη


"Με έπαιρναν τηλέφωνο από τη Θεσσαλονίκη κάθε μία ώρα. Αφού το έδωσα στον βοηθό μου και το είπα σήκωνέ τα εσύ, δεν αντέχω άλλο. Μου λέγανε ότι τούτη η φορά είναι η μεγάλη ώρα", είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στο ΟΛΑ ΜΠΙΠ που εξασφάλισε ποσοστό 1,79% στις εθνικές εκλογές της Κυριακής.

"Η γυναίκα μου μου έλεγε να σταματήσω, να μην επιμένω γιατί θα καταστραφούμε οικονομικά. Μου έλεγε "βλέπεις έναν λαό αμαθή που θέλει το εύκολο, το πλάγιο". Όμως μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής ήρθε με φίλησε και μου είπε, έχεις δίκιο", είπε, συγκινημένος στον Θέμο Αναστασιάδης.





"Από την Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει η επανάσταση", είπε και τόνισε ότι "η ψήφος στον Τσίπρα είναι ψήφος απατεωνιάς". "Μας ετοιμάζει για έξοδο από την Ευρώπη'", τόνισε και προσέθεσε πως "μόνο την ανάσταση του Ανδρέα Παπανδρέου δεν υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας!".

Αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είπε πως είναι "μία συμμαχία παρά φύση σύζευξη". Μάλιστα, αποκάλεσε ψεκασμένο τον Πάνο Καμμένο. "Κυβερνούν ένας ψεκασμένος και ένας που τινάζει την... μπάγκα στον αέρα, που τα έδωσε όλα πριν τις εκλογές και τώρα θα τα πάρει όλα. Και θα τα πάρει από τις καταθέσεις των τραπεζών και όχι από τους πλούσιους, αφού αυτοί τα χρήματά τους τα έχουν βγάλει ήδη έξω".

Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία είπε: "Υπάρχουν και τρελοί που λένε να γυρίσει ο Καραμανλής. Ο Κώστας Καραμανλής δραπέτευσε όταν του είπαν να κόψει μισθούς και συντάξεις. Και ο Σαμαράς το ίδιο έκανε, κορόιδευε τους Έλληνες όταν τους έλεγε ότι τελειώνουμε με τα μνημόνια και τους εταίρους όταν τους διαβεβαίωνε πως κάνουμε μεταρρυθμίσεις, Τις έκανε στη Βουλή, αλλά μένανε στα ράφια".

Ερωτηθείς για το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ανέφερε πως "ο Βενιζέλος φαγώθηκε μόνος του, με το ύφος του. Ούτε ο Παττακός να ήταν. Είναι εξαιρετικός ρήτορας, είναι μορφωμένος, είναι αξιόλογος".

"Ο Παπανδρέου ήταν 30 χρόνια βουλευτής, έγινε υπουργός, ακόμη και πρωθυπουργός. Και πήγε και έκανε κόμμα", είπε μεταξύ άλλων.

Σχετικά με τον Σταύρο Θεοδωράκη είπε πως πρόκειται για "ένα κατασκεύασμα κατά του Λεβέντη". "Μπορεί να είναι μορφωμένος και αξιόλογος, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει για πολιτική. Παρέσυρε προσωρινά το λαό. Ούτε καν πολιτικός συντάκτης δεν ήταν, πώς μπορεί να πάει στις Βρυξέλλες να διαπραγματευτεί το χρέος;".

Τέλος, αναφερθείς στην κρίση υποστήριξε πως ακόμη δεν έχει φτάσει στον πάτο. "Είμαι υπέρ της παραμονής στο ευρώ» διευκρίνισε, προσθέτοντας: «Θα είναι τραγωδία να φύγουμε από το ευρώ, όταν θέλει να μπει η Τουρκία και η Αλβανία. Θα το θεωρήσω ως τη μεγίστη εθνική ήττα, αντίστοιχη με εκείνη της Μικρασιατικής Καταστροφής", είπε χαρακτηριστικά.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου