Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Πρόκληση από ΗΠΑ: "Η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα αναγνωρίσει την 'Μακεδονία' "


Σε προκλητική δήλωση προχώρησε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Σκόπια Paul Wohlers χαρακτηρίζοντας την χώρα "Μακεδονία"-έτσι και αλλιώς βέβαια οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τη χώρα "Μακεδονία"- αλλά κυρίως προβλέποντας με βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "Μακεδονία"!

Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ μετά τις εξελίξεις στην Α.Ευρώπη και ειδικότερα στην Ουκρανία βιάζονται για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κάτι που έχει εμποδίσει η Ελλάδα λόγω της άρνησης των Σκοπίων να σταματήσουν να υπαιξερούν το όνομα Μακεδονία για το σκοπιανό κράτος.

Όλοι θυμούνται την σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το Μάϊο του 2008 και το ελληνικό βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ,μια ενέργεια που στήνεται εν μέρει και για την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή.

Από τότε οι ΗΠΑ δεν πίεσαν ιδαίτερα καθώς κανείς δεν θα τολμούσε στην ελληνική πολιτική σκηνή να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "Μακεδονία".

Βέβαια τα πράγματα έχουν αλλάξει λόγω Ουκρανίας, οι ΗΠΑ πιέζουν αφόρητα προκειμένου να μετατρέψουν τα Σκόπια σε μια απέραντη αμερικανική στρατιωτική βάση (ήδη η μεγαλύτερη αμερικανική βάση στα Βαλκάνια) προκειμένου να ελέγξουν και το γεωπολιτικό παιχνίδι της Βουλγαρίας, το οποίο ήδη τα επόμενα χρόνια θα μετατραπεί στο νέο πεδίο συγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας.

Καταυτόν τον τρόπο θέλουν να προκαταλάβουν την νέα ελληνική κυβέρνηση,κατά πάσα πιθανότατα του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο ήδη έχουν στις τάξεις τους πολλά στελέχη που είναι υπέρ της αναγνωρίσεως των Σκοπίων ως "Μακεδονια"!

Να σημειώσουμε πάντως ότι με επίσημη δήλωση του ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ η Ρωσία έχει κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχτεί την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ που έχει αναγνωρισθεί από εποχής Γιέλτσιν (όλοι γνωρίζουν σε τι κατάσταση ήταν η Ρωσία τότε), κάτι για το οποίο ο Β.Πούτιν έχει απολογηθεί αλλά δεν μπορεί να το αλλάξει.

Έχει όμως δεσμευθεί ότι θα αναγνωρίσει αμέσως την όποια συμφωνία καταλήξει η Ελλάδα με τα Σκόπια, ξεκαθαρίζοντας έτσι την διάθεσή του για πλήρη επανόρθωση, αλλά θα πρέπει η Ελλάδα να διεκδικήσει αυτή το δικαίωμά της στην Ιστορία της.

O Paul Wohlers, πρέσβης των Η.Π.Α. στα Σκόπια, είχε χθες (15-01-2014) αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Σκοπίων, Trajko Veljanoski. Μετά τη συνάντηση έκανε έξω από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων, μια δήλωση ανοιχτής υποστήριξης στη "Μακεδονία" όπως την απεκάλεσε και αναφέρθηκε επίσης στη διένεξη των Σκοπίων με τη χώρα μας.

O Αμερικανός πρέσβης μίλησε και για τις εκλογές στη χώρα μας και άφησε να διαφανεί ότι οι Η.Π.Α. πιστεύουν ότι η νέα κυβέρνηση, θα υποχωρήσει και θα βοηθήσει τη FYROM να μπει στο ΝΑΤΟ. Πάντως δεν προέβλεψε ποια κυβέρνηση θα εκλεγεί στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις του σκόρπισαν ικανοποίηση τόσο στον πολιτικό κόσμο της ΠΓΔΜ όσο και στα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Είναι άλλο ένα τρανταχτό δέιγμα του πόσο μπορούμε να υπολογίζουμε στους "Συμμάχους" μας που τόσο έντονα και απροκάλυπτα ωραιοποιούν καθημερινά τα εγχώρια ΜΜΕ.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου