Το Κέντρο Τεχνικών Πληροφοριών Άμυνας (DTIC), μια ερευνητική μονάδα του Πενταγώνου, ισχυρίστηκε ότι από το 2035 οι πολιτικές δυνάμεις θα μετατοπιστούν φέροντας ως αποτέλεσμα μια Νέα Παγκόσμια Τάξη
«The Joint Force in a Contested and Disordered World» – «Η Κοινή Δύναμη σε έναν αμφισβητούμενο και Διαταραγμένο Κόσμο», είναι ο τίτλος της μελέτης, λέει ότι αυτή η παγκόσμια τάξη θα δει τις ΗΠΑ να χάνουν την επιρροή που έχουν σήμερα παγκοσμίως. Η εμφάνιση διαφόρων χωρών ως πολιτικές δυνάμεις θα ανταγωνιστούν την οικονομική, πολιτική, στρατιωτική και κοινωνική επιρροή της Αμερικής.
Ακόμα κι αν το Πεντάγωνο δηλώνει ότι «καμία εξουσία ή συνασπισμός εξουσιών δεν έχει ακόμη προκύψει που να αντιταχθεί ανοιχτά στις ΗΠΑ», ισχυρίζεται ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λειτουργούν σε έναν κόσμο στον οποίο η συνολική οικονομική και στρατιωτική δύναμη τους και αυτή των συμμάχων και εταίρων τους, δεν θα μπορεί να αυξηθεί τόσο γρήγορα όσο οι δυνητικοί ανταγωνιστές. «Ορισμένες από αυτές τις χώρες είναι η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία».
Η έκθεση αναφέρει ότι χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα είναι «δυσαρεστημένες» με την τρέχουσα παγκόσμια οργάνωση, στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, χειραγωγούν παγκόσμιες υποθέσεις να ευνοούν τα δικά τους συμφέροντα. Η μελέτη δείχνει επίσης ότι σε 20 χρόνια η δύναμη στον κόσμο δεν θα είναι τόσο κεντρική όσο είναι σήμερα, αλλά θα είναι παρούσα σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου προκαλώντας μια πιο εξισορροπημένη παγκόσμια εθνότητα. Ένας από τους λόγους για τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια στροφή οφείλεται στο γεγονός ότι οι αναδυόμενες χώρες με σημαντική ανάπτυξη θα επωφεληθούν από έναν «άτακτο και συναγωνιζόμενο κόσμο».
Εδώ είναι μερικές από τις δηλώσεις του Πενταγώνου:
«Στην επερχόμενη νέα παγκόσμια τάξη θα δείτε μια σειρά από πολιτείες με την πολιτική βούληση, την οικονομική ικανότητα και τις στρατιωτικές δυνατότητες να επιβάλλουν την αλλαγή σε βάρος των άλλων».
«Αναδυόμενες δυνάμεις, όπως για παράδειγμα, η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία, το Ιράν, ή η Βραζιλία συνεχώς εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το ρόλο τους, την πρόσβαση και τις αρχές εντός του τρέχοντος διεθνούς συστήματος».
«Η Ρωσία θα εκσυγχρονίσει τις επίγειες, εναέριες και θαλάσσιες βάσεις διηπειρωτικών πυρηνικών δυνάμεων της» και θα κάνει χρήση των αποτρεπτικών λειτουργιών όπως «πυρηνικές ασκήσεις, πτήσεις βομβαρδιστικών αεροπλάνων και στρατηγικές υπερπτήσεις αναγνώρισης στο έδαφος των ΗΠΑ».
Μια πραγματικά Νέα Παγκόσμια Τάξη, ίσως διαφορετική απ’ ότι κάποιοι την περίμεναν, πιστεύοντας ότι η Ρωσία είναι αντίπαλός της. Όχι… απλά διεκδικεί το μερίδιο της!
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου