Είναι πλέον εμφανές ακόμα και σε εκείνους που πρίν λίγα χρόνια μας κατηγορούσαν ως ευφάνταστους συνωμοσιολόγους, ότι οι κοινωνίες της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου, οδηγούνται όλο και πιο γρήγορα σε ένα παγκόσμιο καθεστώς απόλυτης τυρρανίας το οποίο δεν θα περιορίζεται απλώς στην ισχύ της επιβολής αλλά θα διαχειρίζεται και θα ελέγχει την ελευθερία των πολιτών τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο
Η πολιτική εξουσία ήδη έχει μεταβιβασθεί (κατά την διατυπωμένη προσδοκία του Ροκφέλερ) στις "αγορές", δηλαδή σε μια "υπερεθνική ελίτ" , η οποία έχει πλέον καθορίσει ποιοί θα ζήσουν και κυρίως πως θα ζήσουν σε αυτό το "νέο" παγκόσμιο σύστημα.
Έτσι λοιπόν η πολιτική , ο πολιτισμός και η οικονομία εντάχθηκαν στην σπονδυλική στήλη ενός καθ΄όλα δαιμονοειδούς παγκόσμιου "οργανισμού" και ενόσω έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η κατάργηση των εθνων - κρατών με την αντικατάστασή τους απο ηπειρωτικές "ενώσεις" ( Ε.Ε . ΗΠΑ κλπ), οι ηγέτες αυτής της οικουμενικής πλανηταρχίας, βάζουν σε λειτουργία κάθε υποδομή της "ηλεκτρονικής τους διακυβέρνησης" στην οποία φυσικά εντάσσουν όχι μόνο την ψηφιακή ταυτοποίηση του κάθε κατοίκου της γής (ταυτότητες κλπ) αλλά κάθε μέσο τηλεπικοινωνίας μη εξαιρουμένου φυσικά και του διαδικτύου.
Ως προς τις τηλεπικοινωνίεςκαι το διαδίκτυο έχουμε ήδη δεί δεκάδες θεσμικές παρεμβάσεις και αλλαγές μέσω των οποίων έχει καταργηθεί ακόμα και με την προσχηματική του μορφή το απόρρητο των επικοινωνιών και η προστασία της ιδιωτικότητας.
Αυτό που είχε απομείνει ήταν η "ενοποίηση" όλων των επί μέρους εταιρειών - παρόχων τηλεπικοινωνιών και ίντερνετ.
Με πρόσχημα πάλι την οικονομία και την "κρίση" το ευρωπαϊκό τμήμα αυτής της αόρατης (προς το παρόν) παγκόσμιας κυβέρνησης φαίνεται ότι θα προχωρήσει σύντομα στην ενοποίηση και αυτής της "κατακερματισμένης" αγοράς - προσφοράς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών,, πράγμα που ασφαλώς θα κάνει την "δουλειά" τους απείρως πιό έυκολη και ..αποδοτική.
Ας δούμε τι λέει το "ρεπορτάζ" :
Αλλάζουν τα πάντα σε τηλεφωνικές συνομιλίες και internet!
Ο ευρωπαϊκός επίτροπος Χ. Αλμούνια με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ομίλων της Ευρώπης, όπως Deutsche Telekom, France Telecom, Telecom Italia και Telefonica, μελετούν την δημιουργία πανευρωπαϊκού δικτύου υποδομής που θα έχει καταναλωτικά οφέλη, όπως ενιαία τιμολόγηση για τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και internet σε όλη την Ευρώπη.
Διαβάστε το άρθρο των Financial Times με τίτλο : Telecoms: Στο δρόμο για πανευρωπαϊκό δίκτυο
''Τα κορυφαία στελέχη των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιών μελετούν την δημιουργία πανευρωπαϊκού δικτύου υποδομής, που θα ενώσει τις κερματισμένες εθνικές αγορές, μετά τις προτροπές των Βρυξελλών να μελετήσουν τα πλέον δραστικά μέτρα.
Η ιδέα της συγκέντρωσης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, αναδύθηκε σε ιδιωτική συνάντηση του επιτρόπου ανταγωνισμού της ΕΕ Joaquín Almunia με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ομίλων της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων Deutsche Telekom, France Telecom, Telecom Italia και Telefonica.
Σύμφωνα με πολλούς παράγοντες των συνομιλιών, οι παρευρισκόμενοι...
έφυγαν από την σύνοδο με σκοπό να μελετήσουν την ιδέα, δεδομένου ότι η διασπαρμένη αγορά της Ευρώπης τούς δυσκολεύει στον ανταγωνισμό. Οι εταιρίες, που κυριαρχούν στην αγορά της ΕΕ μέσα από ποικίλες εθνικές θυγατρικές, έχουν υποστεί τις συνέπειες των ευρύτερων οικονομικών δυσκολιών στην ήπειρο και αντιμετωπίζουν προκλήσεις από ανταγωνιστικούς διεθνείς τεχνολογικούς ομίλους, που χρησιμοποιούν τα δίκτυά τους.
«Οι πάροχοι εξέφρασαν αίσθηση έντονης αναστάτωσης και συμφώνησαν να καταθέσουν εποικοδομητικές ιδέες για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει μια ευρωπαϊκή αγορά,» δήλωσε στέλεχος που μετέχει στις συνομιλίες. «Αντιρρήσεις δεν θα υπάρξουν από την Ευρώπη, αλλά θα υπάρξουν από τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές των 27».
Η καθιέρωση μιας συμφωνίας για κοινή συμμετοχή σε πανευρωπαϊκό δίκτυο, θα είναι γεμάτη οικονομικές και τεχνολογικές δυσκολίες, με δεδομένες τις μυριάδες διαφορές στις υποδομές και τις εθνικές ρυθμίσεις. Αλλά θα φέρει την ευρωπαϊκή αγορά σε καλύτερη ευθυγράμμιση με τις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας, που διαθέτουν από 3 ή 4 μεγάλους ομίλους. Επίσης θα έχει καταναλωτικά οφέλη, όπως ενιαία τιμολόγηση για τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και ιντερνέτ σε όλη την Ευρώπη.
Ο κ. Almunia έχει κρατήσει σκληρή στάση εναντίον των εθνικών συγχωνεύσεων, που μειώνουν τον ανταγωνισμό. Έχει δείξει όμως ότι είναι πιο ανοιχτός σε διακρατικές ενώσεις, που θα βοηθήσουν να δημιουργηθεί μια ενιαία αγορά στην ΕΕ, η οποία θα παράγει διακρατικές υπηρεσίες και θα καθοδηγήσει τις ψηφιακές επενδύσεις.
Τον Δεκέμβριο, ο κ. Almunia δήλωσε ότι ίσως υπάρχουν «κι άλλοι τρόποι εκτός από τις συγχωνεύσεις για να δημιουργηθούν κέρδη στην αποδοτικότητα των παρόχων, όπως συμφωνίες κοινής χρήσης δικτύων.»
Παρά τα όποια εμπόδια, κορυφαίοι παράγοντες του κλάδου δηλώνουν ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία που ξεκίνησαν οι συνομιλίες στην βιομηχανία τηλεπικοινωνιών, η οποία προσπαθεί να αντεπεξέλθει στην μακροχρόνια μείωση των εσόδων, σε μια κρίσιμη περίοδο για τις νέες επενδύσεις στην επόμενη γενιά κινητής τηλεφωνίας και την πρόσβαση μέσω οπτικών ινών.
Μια ιδέα που έχει σχηματοποιηθεί μετά την συνάντηση, είναι η δημιουργία μια νέας δομής “newco” που θα συνενώσει τις υποδομές των δικτύων των επιχειρήσεων, μαζί με τα χρεόγραφα που σχετίζονται με αυτά τα ενεργητικά.
Το νέο αυτό εργαλείο θα χρησιμοποιηθεί σε βάση χονδρικής από όλους τους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους, και μπορεί να περιέχει οικονομικά κίνητρα για την αποζημίωση όσων συμμετέχουν στο δίκτυο. Θα έχει επίσης καλύτερη πρόσβαση στα κεφάλαια, τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά, ώστε να «χτίσει» πάνω στην επόμενη γενιά δικτύων ινών''.
Το διαβάσαμε ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου