Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Σκοπευτές εναντίον μεταλλαγμένων αρουραίων


Ειδικές ομάδες ελεύθερων σκοπευτών αποφάσισε να στείλει η κυβέρνηση του Ιράν στην Τεχεράνη με διαταγή να καθαρίσουν τους δρόμους από τις ορδές γιγαντιαίων, μεταλλαγμένων αρουραίων που φτάνουν μέχρι και τα 5 κιλά και λυμαίνονται μεγάλης έκτασης περιοχές της πρωτεύουσας.

Ιρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις φαίνεται να έχουν υποστεί κάποιου είδους γενετική μετάλλαξη, πιθανώς ως αποτέλεσμα της έκθεσής τους σε ραδιενεργά και χημικά υλικά.

Πιθανότατα πρόκειται για ραδιενεργά κατάλοιπα που ενδεχομένως προέκυψαν από το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης όμως είναι αδύνατο να εξηγηθεί ούτε το πώς εκτέθηκαν οι αρουραίοι σε αυτά ούτε το που βρίσκεται η εστία μόλυνσης.

Το πιο πιθανό είναι ότι το πρόβλημα ξεκίνησε με λανθασμένη διαχείριση αποβλήτων όμως η έξαρση του φαινομένου στην πρωτεύουσα του Ιράν υποδηλώνει ότι ενδέχεται τα πυρηνικά απόβλητα να έχουν πεταχτεί σε κοντινή απόσταση οπότε έτσι εξηγείται και η μαζική μετάλλαξη των αρουραίων.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται από ιρανούς αξιωματούχους ότι: «Έχουν γίνει ογκωδέστεροι, ενώ έχει αλλάξει και η όψη τους. Πρόκειται για αλλαγές που κανονικά θα χρειάζονταν εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης για να εμφανιστούν: δεν δικαιολογείται διαφορετικά το πώς έφτασαν από 60 γραμμάρια να ζυγίζουν 5 κιλά. Οι γάτες μοιάζουν νάνοι μπροστά τους».

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, 10 ομάδες ελεύθερων σκοπευτών έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία της πόλης, εξοπλισμένες με αισθητήρες υπέρυθρων προκειμένου να τα εντοπίζουν στο σκοτάδι ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξαλειφθεί 2.205 αρουραίοι.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου