Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

RFID εφαρμογές


 ΤΣΙΠΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

Ένα τσιπάκι, το οποίο τοποθετείται υποδόρια στο σώμα και μπορεί να ελέγχεται από απόσταση... θεραπεύει την οστεοπόρωση, σύμφωνα με μια εντυπωσιακή κλινική έρευνα.

Η τεχνική αυτή θα μπορούσε να εφαρμοστεί για την πιο αποτελεσματική χορήγηση της θεραπείας και σε άλλες ασθένειες, όπως ο καρκίνος, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι δημοσιεύουν τα πορίσματα της έρευνάς τους στην επιθεώρηση Science Translational Medicine στο τεύχος της 16ης Φεβρουαρίου.





Τα πορίσματα της εργασίας αυτής θα παρουσιαστούν επίσης στο πλαίσιο της ετήσιας διάσκεψης της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης (AAAS), στην οποία μετέχουν 8.000 ερευνητές και διεξάγεται από σήμερα ως τις 20 Φεβρουαρίου στο Βανκούβερ του Καναδά.=

Η κλινική έρευνα έγινε στη Δανία σε ομάδα επτά γυναικών που υποφέρουν από οστεοπόρωση.

Οι ασθενείς δεν θα χρειάζεται πλέον να θυμούνται να πάρουν το φάρμακό τους ή να υφίστανται τον πόνο των πολλαπλών ενέσεων που χρειάζονται για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης


http://www.inews.gr/101/tsipaki-tha-therapevei-tin-osteoporosi.htm





EΞΥΠΝΟ ΧΑΠΙ ΜΕ RFID




Το πρώτο «έξυπνο» χάπι με ενσωματωμένο μικροτσίπ σκοπεύει να κυκλοφορήσει στην αγορά η φαρμακοβιομηχανία Novartis AG, η οποία αναμένει την άδεια κυκλοφορίας από τις αρμόδιες αρχές.

Το φάρμακο για το οποίο έχει ζητηθεί έγκριση από την εταιρεία χορηγείται στους ασθενείς που έχουν δεχθεί μόσχευμα προκειμένου να μην το απορρίψουν.

Σύμφωνα με τον Τρεβόρ Μουντέλ, επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης, η συγκεκριμένη ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλά άλλα φάρμακα.

Το μικροτσίπ ενεργοποιείται από τα υγρά του στομάχου και αποστέλλει πληροφορίες σε ένα μικρό επίθεμα που βρίσκεται κολλημένο στο δέρμα του ασθενούς, από το οποίο τα δεδομένα μεταδίδονται σε κάποιο smartphone ή φτάνουν στο γιατρό μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όπως εξηγεί ο Μουντέλ, η αρχική ιδέα ήταν το έξυπνο χάπι να διασφαλίζει ότι ο ασθενής έλαβε το φάρμακο στη σωστή δόση και στο σωστό χρόνο. Σε μακροπρόθεσμη βάση, όμως, ελπίζει οι δυνατότητες του έξυπνου χαπιού να διευρυνθούν ούτως ώστε το χάπι να μετρά από τους παλμούς της καρδιάς έως τη θερμοκρασία του σώματος, καθώς και τη σωστή δράση των φαρμάκων.


http://www.inews.gr/101/tsipaki-tha-therapevei-tin-osteoporosi.htm




EMΦΥΤΕΥΣΗ RFID ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ






Εμφυτεύσιμες RFID ετικέτες που σχεδιάστηκαν για χρήση σε ζώα τώρα πλέον χρησιμοποιούνται και σε ανθρώπους. Ένα πρόωρο πείραμα έγινε από τον καθηγητή Kevin Warwick ο οποίος εμφύτευσε μια ετικέτα στο αριστερό του χέρι το 1998. Ο Warwick έχει εμφυτεύσει και δεύτερο microchip, το οποίο το έχει συνδέσει με το νευρικό του σύστημα και ισχυρίζεται ότι η έρευνα πάνω στην τεχνολογία RFID θα οδηγήσει στο μέλλον στην βελτίωση ιατρικών μεθόδων για την αποκατάσταση παθήσεων του νευρικού συστήματος.



http://erodios.it.teithe.gr/BlindNav/RFID/RFID.htm




RFID ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ

Ισπανοί ερευνητές δημιούργησαν ένα "έξυπνο" σύστημα, το οποίο,ως αγαθός "Μεγάλος Αδελφός", χρησιμοποιώντας τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης, "παρακολουθεί" τις κινήσεις των ανθρώπων (π.χ. των ηλικιωμένων ή των ατόμων με ειδικές ανάγκες) σε ένα χώρο και τους θυμίζει να εκτελέσουν τις καθημερινές υποχρεώσεις τους, για παράδειγμα να πάρουν το χάπι τους που ξέχασαν.
     
Το σύστημα χρησιμοποιεί αισθητήρες διάσπαρτους στο περιβάλλον του ατόμου οι οποίοι ανιχνεύουν διαρκώς τις κινήσεις του, ετικέτες αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων (RFID) πάνω σε διάφορα αντικείμενα, καθώς και κινητές φορητές συσκευές επικοινωνιών, που φωνητικά προειδοποιούν το άτομο, όταν π.χ. ετοιμάζεται να βγει από το σπίτι χωρίς να έχει πάρει τα κλειδιά μαζί του.

Σε μια άλλη εφαρμογή, μια ηλικιωμένη σβήνει το φως και ξαπλώνει στο κρεβάτι της για να κοιμηθεί, αλλά ξαφνικά το σύστημα της "φωνάζει" ότι ξέχασε να πάρει το φάρμακό της πουβρίσκεται στο κομοδίνο δίπλα της.

Η νέα τεχνολογία δημιουργήθηκε από ερευνητές του Τμήματος Επιστήμης των Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης του πανεπιστημίου της Γρανάδα, υπό την Μαρία Ρος Ιθκιέρδο, και η σχετική παρουσίασή της έγινε στο περιοδικό "Expert Systems with Applications".

Το καινοτομικό σύστημα αναγνωρίζει τις καθημερινές δράσεις του ατόμου χάρη στα σήματα που εκπέμπουν οι ετικέτες RFID, οι οποίες έχουν διακριτικά τοποθετηθεί στα αντικείμενα που το άτομο αγγίζει ή χρησιμοποιεί περισσότερο. Ένας υπολογιστής ή μια κινητή συσκευή μέσα στο δωμάτιο (ή κάποιο συντονιστικό κέντρο σε απόσταση) συλλέγουν τα σήματα και τα αξιολογούν με την χρήση μεθόδων τεχνητής νοημοσύνης. Έτσι, μπορούν στη συνέχεια να εντοπίσουν το πρόβλημα (π.χ. την αφηρημάδα του ατόμου) και αμέσως να εκπέμψουν κάποιο σήμα προειδοποίησης, υπενθύμισης ή αφύπνισης.

Η τεχνική αυτή, ενώ προϋποθέτει μια συνεχή "παρακολούθηση" του ατόμου, αυτό δεν γίνεται με κάμερες ή μικρόφωνα, αλλά με τη βοήθεια των ραδιοσυχνοτήτων των ετικετών
RFID. Με τον τρόπο αυτό, είναι πολύ λιγότερο επεμβατικό στην προσωπική ζωή των
χρηστών, ενώ συνεπάγεται λιγότερη εγρήγορση και αφιέρωση χρόνου από την πλευρά των
ατόμων που προσέχουν έναν ηλικιωμένο ή ένα άτομο με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι έτσι
γίνονται πιο αυτόνομοι και αυτό-εξυπηρετούμενοι.


http://www.capital.gr/tools/view_printer.asp?ID=810881




RFID ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Σε απάντηση στην μεγάλη προσοχή RFID έχει επιστήσει σε νοσοκομεία, ειδικά σε ασθενείς λύση παρακολούθησης, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ RFID έχει ξεκινήσει ένα hands-free νοσοκομείο RFID ασθενής managent λύση για την άμεση εγκατάσταση σε νοσοκομεία.

 Το κιτ RFID για νοσοκομεία περιλαμβάνει τα στοιχεία που απαιτούνται για την ανάπτυξη ενός ασθενούς λύση διαχείρισης, παρέχοντας έναν εύκολο τρόπο για το hands-free, μοναδική ταυτοποίηση των ασθενών στο νοσοκομείο. Περιλαμβάνει παθητική wristbands RFID, ένα PDA χειρός DL8033 αναγνώστη, ένα desktop αναγνώστη και απαραίτητο λογισμικό.

 Το κιτ επιτρέπει την αυτοματοποιημένη συλλογή δεδομένων και τα τρία μεγέθη των μη αλλεργιογόνου, είναι αδιάβροχα wristbands σχεδιαστεί για τη γυναίκα, τον άνθρωπο και το παιδί κατά την εφαρμογή της διαχείρισης νοσοκομειακών ασθενών, όπως η παρακολούθηση ασθενών, μητρώο φαρμακευτικής αγωγής και νεογνά εντοπισμού στις ρυθμίσεις νοσοκομείο. Και το βραχιολάκι μπορούν να επαναπρογραμματιστούν ώστε η ενημέρωση του ασθενούς πρέπει να αποθηκεύονται και να μεταφέρονται προς και από τους αναγνώστες RFID, τα συστήματα πληροφοριών, και τα ιατροτεχνολογικά βοηθήματα στα νοσοκομεία.

 Η ενσωμάτωση της RFID κιτ στο σύστημα νοσοκομείο, μπορεί να μειώσει το κόστος της νοσοκομειακής διαχείρισης RFID ασθενούς, παρέχοντας παράλληλα ασθενής περισσότερη ιδιωτικότητα, προς όφελος τόσο των ασθενών όσο και τα νοσοκομεία.


http://www.grarticle.com/rfid-solution-for-hospitals-launched-by-daily/



RFID ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ

Eταιρία που εδρεύει στη Φλόριντα των ΗΠΑ και καυχιέται για την πώληση του πρώτου και μοναδικού εγκεκριμένου από το κράτος ραδιο-μικροτσίπ που προορίζεται για εμφυτεύσεις σε ανθρώπους, στρέφει τώρα τις δραστηριότητές της προς την κατεύθυνση της «προπαρασκευής για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης» ("emergency preparedness"), ελπίζοντας να παρασκευάσει ένα μόσχευμα που θα μπορεί να ανιχνεύει στο αίμα αυτού που το «φοράει» την παρουσία του ιού της γρίπης των χοίρων ή άλλων ιών που αποτελούν βιο-απειλή.


 Η εταιρία VeriChipαυτήν την περίοδο διαθέτει προς πώληση μια μικρή κάψουλα εντοπισμού μέσω ραδιοσυχνότητας (RFID) που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα του ασθενούς, η οποία περιέχει έναν αριθμό που συνδέεται, μέσω υπολογιστή, με το ιατρικό ιστορικό τους, επιτρέποντας στους γιατρούς με μια ειδική συσκευή-αναγνώστη να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες του ασθενούς ακόμα κι αν ο ασθενής είναι αναίσθητος ή μη αναγνωρίσιμος.


Η εταιρία καυχιέται ότι το μικροτσίπ της, που έχει κατά προσέγγιση το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, είναι το μόνο τέτοιο μόσχευμα που εγκρίνεται από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων.

Αλλά η VeriChip έχει επίσης στρέψει την προσοχή της και σε άλλες χρήσεις της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των μικροτσίπ που χρησιμοποιούνται για να σημάνουν και να καταγράψουν τα ανθρώπινα μέλη που θα έχουν απομείνει μετά από μια καταστροφή.

Η εταιρία ελπίζει ότι θα είναι σε θέση τα εμφυτεύματα αυτά να προειδοποιήσουν εάν το ανθρώπινο τμήμα ανήκει σε κάποιον που ήταν μολυσμένος με τον ιό της γρίπης χοίρων H1N1, τον ιό της γρίπης των πουλερικών H5N1 ή άλλους πανδημικούς παράγοντες που κρίνονται ως "βιο-απειλές."
Η VeriChip συνεργάζεται με μια επιχείρηση της Μινεσότα, την Receptors LLC, για να αναπτύξει την τεχνολογία ανίχνευσης του ιού.

"Καθώς συνεχίζουμε να επενδύουμε στη συνεργασία μας με την Receptors';, η οποία ξεκίνησε με την ανάπτυξη ενός εμφυτεύσιμου μικροτσίπ RFID με αισθητήρα γλυκόζης, κινούμαστε πέρα από την ταυτοποίηση ασθενών, στους αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύσουν και να προσδιορίσουν τις ασθένειες και τους ιούς όπως η γρίπη," είπε ο Scott Ρ. Silverman, πρόεδρος της VeriChip, σε δήλωσή του. "Αυτό είναι ένα συναρπαστικό επόμενο βήμα για το μέλλον του τμήματος υγειονομικής περίθαλψης της εταιρίας μας."

Το σύστημα περιλαμβάνει μικροτσίπ, έναν φορητό αναγνώστη με Bluetooth, μια προσαρμοσμένη φωτογραφική μηχανή που λαμβάνει σήματα RFID και πληροφορίες από GPS, ασύρματα, και μια διαδικτυακή βάση δεδομένων για την αποθήκευση των πληροφοριών και των εικόνων που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των διαδικασιών επείγουσας επέμβασης.

Τα μικροτσίπ εμφυτεύονται στα ανθρώπινα μέλη που θα έχουν απομείνει μετά από μια καταστροφή ή, σύμφωνα με μια έκθεση από την καταστροφή της Katrina, προσκολλώνται στα οστά, προκειμένου να διατηρηθούν τα λεπτομερή αρχεία, ιδιαίτερα στα γεγονότα που έχουν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες ή χιλιάδες μοιραία περιστατικά.

"Αυτή η βάση δεδομένων εξασφαλίζει την ακριβή συλλογή, την αποθήκευση και τη δημιουργία ευρετηρίου όλων των στοιχείων και των εικόνων σχετικών με τα εναπομείναντα ανθρώπινα μέλη και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία," αναφέρει η δήλωση. "Επιτρέπει επίσης, την ακριβή ανακατασκευή του τόπου της καταστροφής, όπου αυτό απαιτείται."


http://redskywarning.blogspot.gr/2009_09_27_archive.html





ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
Φανταστείτε το νοσοκομείο του μέλλοντος, όπου τα περιττά έξοδα θα κοπεί και πιο ασθενής θα σωθούν ζωές. Πείτε αντίο στις ανεπάρκειες του παλιού νοσοκομείου και καλωσορίζουμε το νέο, εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα των στοιχείων του ενεργητικού και του προσωπικού εντοπισμού, την φροντίδα του ασθενούς, και χρέωση, θεμέλιο του οποίου θα ταυτοποίησης ραδιοσυχνοτήτων (RFID).

GAO RFID οραματίζεται έναν τέτοιο κόσμο, καθώς είμαστε μια κορυφαία εταιρεία παροχής λύσεων RFID. Οι αιτήσεις για τη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης είναι αρκετές, ιχνηλάτηση εμπορευμάτων, ασθενής εντοπισμού, τη θέση του προσωπικού, την παρακολούθηση του μωρού, τη διανομή του αίματος τράπεζα, κ.λπ

Η ευθύνη για την ασφάλεια των ασθενών, οι οποίοι μπορεί να λείπει από νοσοκομειακά κρεβάτια ή πτέρυγες έκτακτης ανάγκης φέρει ο εργαζόμενος υγειονομική περίθαλψη. RFID καθιστά ευκολότερη την παρακολούθηση ασθενών δίνοντας προσοχή καταναλωτών που επιλέγουν τη δυνατότητα για γρήγορη και ακριβή ταυτοποίηση και την επαλήθευση.


α) Κωδικοποιημένο RFID δεδομένα βραχιόλι μπορεί να διαβάζεται μέσα από κλινοσκεπάσματα, ώστε οι ασθενείς δεν πρέπει να διαταραχθεί, όταν κοιμούνται. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με σταθερά αναγνώστες σε πόρτες και τους διαδρόμους, να βοηθήσει το προσωπικό να παρακολουθείτε περιπατητικών ασθενών.

β) λύσεων RFID βραχιόλι μπορεί να κωδικοποιήσει την πληροφόρηση των ασθενών σε ετικέτες RFID να έχουν καλύτερη απόδοση παρακολούθησης, ιδίως όταν η πρόσβαση σε μια απομακρυσμένη βάση δεδομένων δεν είναι διαθέσιμη.

γ) λύσεων RFID βραχιόλι προσφέρει μια βολική, ένα βήμα λύση για ασθενή ταυτότητες. Κείμενα ή γραφικά που παράγονται απευθείας στο βραχιόλι. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για την χειρόγραφη ή δακτυλογραφημένη ένθετα, ή αυτοκόλλητη ετικέτα, η οποία εξοικονομεί χρόνο και εξαλείφει ενδεχόμενο σημείο αποτυχίας

          
http://el.articlestreet.com/health/rfid-solutions-for-healthcare-industry.html 

    


RFID ΒΟΗΘΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

RFID λογισμικό παρακολούθησης νοσοκομείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση των στοιχείων του ενεργητικού και των ασθενών. Τα συστήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα για την παρακολούθηση της ροής εργασίας και τη διαχείριση των αποθεμάτων.

Ορισμένα νοσοκομεία, όπως είναι η Αγία Clair στο Πίτσμπουργκ, χρησιμοποιούν τα συστήματα για να εξασφαλίσουν ότι οι ασθενείς πάρετε τη σωστή φαρμακευτική αγωγή. Οι νοσοκόμες φέρει ένα PDA (προσωπικός ψηφιακός βοηθός), εφοδιασμένο με τους αναγνώστες και τους σαρωτές για την επαλήθευση ταυτότητας του ασθενούς και εντολές του γιατρού για την φάρμακα πριν από τη διανομή των ναρκωτικών. Προφανώς, αυτό βοηθά να εξασφαλιστεί ότι υπάρχουν λιγότερα λάθη.

Νοσοκομείων, κλινικών και εταιρείες που παρέχουν ιατρικές συσκευές για οικιακή χρήση μπορεί να χρησιμοποιήσει RFID ετικέτες να βοηθήσουν στην πρόληψη της απάτης. Τα Κέντρα για Medicare και Medicaid Services ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να εφαρμόσει η αιφνιδιαστικές επιτόπιες επισκέψεις, ως μέτρο κατά των δόλιων πρακτικών τιμολόγησης.

Ορισμένοι προμηθευτές εξοπλισμού έχουν ήδη ξεκινήσει τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων ID ετικέτες για να διασφαλιστεί ότι είναι προετοιμασμένοι για αυτές τις επισκέψεις έκπληξη. Τα πλεονεκτήματα είναι μεταξύ άλλων να είναι σε θέση να ανακτήσετε τα αρχεία, αγώνας εξοπλισμό στους ασθενείς και γρήγορα τις πληροφορίες που απαιτούνται για αιφνίδιο έλεγχο.

Οι ετικέτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της πήγαινε-έλα των νοσοκόμων και του υπόλοιπου προσωπικού. Τα οφέλη μπορεί να περιλαμβάνει αύξηση της αποδοτικότητας και λιγότερο κλοπή. Σε γενικές γραμμές, το νοσοκομείο το λογισμικό εντοπισμού μειώνει το κόστος και αυξάνει την παραγωγικότητα.

Άλλα οφέλη του λογισμικού νοσοκομείο RFID εντοπισμού έχει να κάνει με την βελτίωση της φροντίδας των ασθενών και την ασφάλεια. Εκτός από το σύστημα κομοδίνα προαναφέρθηκε, η τεχνολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθεί και να ελέγχει τα σφουγγάρια, γάζα και πετσέτες στο χειρουργείο.

Ένα από τα πιο κοινά ατυχήματα κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων συμβαίνει όταν το τραύμα είναι κλειστή πριν από όλα τα ξένα αγαθά που έχουν απομακρυνθεί από τον ασθενή. Χρησιμοποιώντας υψηλής συχνότητας ετικέτες και τα ηλεκτρονικά τους αναγνώστες, είναι τα αντικείμενα που καταμετρώνται πριν από τη διαδικασία και πάλι, όταν ο χειρουργός είναι έτοιμο να κλείσει.

Αφορά τα στοιχεία που μετακινούνται προς και από τον ασθενή, η μετράει αυτόματα συμβιβαστούν. Έτσι, δεν υπάρχει καμία επιπλέον χρονικό διάστημα που απαιτείται. Ένα φορητό ραβδί χρησιμοποιείται για να εντοπίσει τα στοιχεία, όταν η καταμέτρηση δεν είναι σωστή.

Ένα άλλο όφελος είναι στον τομέα της αναγνώρισης ή ετικέτες ονομάτων. Σε περιοχές όπου ένα «ισχυρό κτύπημα» είναι απαραίτητη για να κερδίσει είσοδο, την υψηλή ετικέτες ραδιοσυχνοτήτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί. Ως υπάλληλος βόλτες με το tag διαβάζεται. Η κλειδαριά είναι απεμπλακεί και το προσωπικό μπορούν να εισέλθουν χωρίς επαφή του αναγνώστη ή την αφαίρεση της ετικέτας από τη θέση του. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τα αποστειρωμένα περιβάλλοντα.

Εάν πρόκειται να εγκαταστήσετε το νοσοκομείο το λογισμικό εντοπισμού, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας RFID είναι μια καλή ιδέα. Αναμένεται να πάρει τη θέση των γραμμωτών κωδικών και παρόμοιων συστημάτων στο εγγύς μέλλον.

http://www.grarticle.com/how-rfid-tracking-helps-hospitals-and-patients/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου