Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες: Πράκτορες των ΗΠΑ οι Τσετσένοι τρομοκράτες


"ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ"

Ήταν οι δύο σαλαφιστές αδελφοί που αιματοκύλισαν την Βοστώνη διπλοί πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών των οποίων ο έλεγχος απωλέστηκε και τελικά λειτούργησαν υπέρ των ισλαμιστών στους οποίους υποτίθεται ότι τελικά είχαν διεισδύσει;

Σύμφωνα με τον ισραηλινό ιστότοπο debka (που αποτελεί την άτυπη "φωνή" των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών) οι δύο Τσετσένοι ήταν πράκτορες που προσελήφθησαν από τις Αμερικανικές και σαουδαραβικές υπηρεσίες να διεισδύσουν στις ουαχαμπιστικές τζιχαντιστικές ομάδες, οι οποίες βοηθιούνταν από σαουδαραβικά οικονομικά ινστιτούτα, να εξαπλωθούν στο ρωσικό Καύκασο.

Εν τέλει όμως οι δύο Τσετσένοι πρόδωσαν την αποστολή τους και πήγαν μυστικά με τους σαλαφιστές.

Από αυτό το μονοπάτι, τα αδέλφια κέρδισαν την αμφίβολη διάκριση, του να είναι οι πρώτοι που εισήγαγαν τον τρόμο της Αλ Κάιντα μέσα από μια δαιδαλώδη διαδρομή μέσα από τον Καύκασο, στις ΗΠΑ.

Αυτή η περιοχή περιλαμβάνει την αυτόνομη ή ημιαυτόνομη περιοχή των μουσουλμανικών δημοκρατιών του Νταγκεστάν, Ιγκουσετία, Καμπαρντίνο-Μπαλκάρια, Τσετσενία,Βόρεια Οσετία, και Τσερκεζία.

Η Μόσχα διατηρεί τον έλεγχο μέσω στρατιωτικού και πληροφοριακού μαστιγίου, σταθερά κάμπτοντας την αντίσταση των Ουαχαμπιστών, οι οποίοι λαμβάνουν υποστήριξη από ορισμένες σαουδαραβικές πηγές και FUNDS από την κυβέρνηση του Ριάντ για να χτιστούν ουαχμπιστικά τζαμιά και σχολεία ώστε να διαδοθεί η σαουδαραβική επίσημη θρησκεία.

Οι Άραβες φοβήθηκαν ότι η ανάμιξή τους σε ανατρεπτικές-τρομοκρατικές ενέργειες στο ρωσικό έδαφος θα έρχονταν στο φως όταν ένας σαουδάραβας φοιτητής ανακρίθηκε σχετικά με την ανάμειξη του στις βομβιστικές επιθέσεις ενώ ήταν σε νοσοκομέιο της Βοστώνης με καμένα χέρια.

Απασχολήθηκαν αρκετά ώστε να στείλουν του σαουδάραβα υπουργό εξωτερικών πρίγκιπα al-Faisal στην Ουάσιγκτον στις 17 Απριλίου στη μέση της κρίσης του Μαραθώνιου, για ιδιωτική συζήτηση με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τομ Ντόνιλον στο πώς να χειριστεί το θέμα.

Αφού εύκολα οι ρωσικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να συνδέσουν τις ΗΠΑ με το όλο εγχείρημα των Σαουδαράβων.

Εκείνη την ημέρα επίσημα αραβικά ΜΜΕ ξεκίνησαν μια τριήμερη καμπάνια. Εθνικές και θρησκευτικές μορφές υποστήριξαν τηριξαν τον αυθεντικό Ουαχαμπισμό, υποστηρίζοντας ότι δεν προάγει την τρομοκρατική αυτοκτονία και ότι δεν είχε τίποτε να κάνει με την σφαγή στην Βοστόνη.


Η στρατολόγηση των Τσερνάεφ εξηγεί τα κάτωθι:

    -Ένα αμερικανικό κολέγιο δέχτηκε τον μικρό Τζοχάρ και του έδωσε υποτροφία $2,500 χωρίς να ισχύσουν στην περίπτωσή του οι αυστηρές προϋποθέσεις

    -Αυτό εξηγήται σαν απαίτηση του Τάμερλαν ως πληρωμή για τις υπηρεσίες του

    -Όταν το 2011 οι ρωσικές υπηρεσίες ζήτησαν από το fbi να ελέγξουν τον Τάμερλαν για διασυνδέσεις με τους Καυκάσιους Ουαχαμπιστές η υπηρεσία δήλωσε ότι δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να τον ενοχοποιεί κατά την διάρκεια μιας σύντομης συνένετευξης.

    -Δεν τέθηκε υπό παρακολούθηση, και δεν αποκρύφτηκε ότι πραγματοποιήσε μακράς διάρκειας επίσκεψη στην Ρωσία τον προηγούμενο χρόνο, και στην επιστροφή του άρχισε να προωθεί το ριζοσπαστικό Ισλάμ στα social media.Ακόμα και μετά την επίθεση ο Τσερνάεφ ποτέ δεν αναφέρθηκε ως πιθανώς ύποπτος

    -Την Παρασκευή 4 μέρες μετά το περιστατικό το FBI ζητούσε πληροφορίες για δύο υπόπτους έναν με ένα άσπρο καπέλο και έναν με ένα μαύρο καπέλο που απομακρυνόντουσαν από την σκηνή του εγκλήματος, και ζητούσε από τον κόσμο να τους αναγνωρίσει.Τώρα ξέρουμε ότι ήταν ένας αποπροσανατολισμός, οι αρχές γνώριζαν ακριβώς ποιοι ήταν.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου