Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Πάλι το θρίλερ της έγκρισης τυπώματος επιπλέον χρήματος στις ΗΠΑ...


Η δυσκολότερη εβδομάδα πρόκειται να είναι για τις ΗΠΑ αυτή που διανύουμε. Ο λόγος είναι η καταληκτική ημερομηνία της 1ης Οκτωβρίου, στην οποία εάν το κογκρέσο δεν θα αποφασίσει την αύξηση του ορίου δανεισμού από τη FED, τότε έρχεται πτώχευση για τις ΗΠΑ…

Κι επειδή η απόφαση για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου, αναλυτές θεωρούν βέβαιο ότι το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο θα διεξεχθεί μία πραγματική μάχη ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς.

Αμέσως μετά θα πρέπει να αποφασίσουν την αύξηση του Ομοσπονδιακού ορίου δανεισμού, κι αυτό είναι ένα γεγονός που θα πυροδοτήσει, σύμφωνα με αναλυτές, τη γνωστή μάχη για το «Obamacare», το νομοσχέδιο για την περίθαλψη του Μπαράκ Ομπάμα.

Παρά το κάκιστο κλίμα στο κογκρέσο, θεωρείται απίθανο να συμβεί αυτή η χρεοκοπία. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το Obamacare θα συνεχίσει να υπάρχει, ενώ η συζήτηση μπορεί να αναδείξει τον εσωτερικό διχασμό που υφίσταται αυτή τη στιγμή στους Ρεπουμπλικανούς.

Μεταξύ μας μια χώρα που τυπώνει αφειδώς χρήμα δεν προκειται να χρεωκοπήσει όσο ο υπόλοιπος πλανήτης ΄δεχεται τις συναλλαγές στο πετρέλαιο, στα όπλα, και στα...ναρκωτικά, να γίνονται σε δολλάρια. Μόλις όλοι αρνηθούν να γίνεται αυτό, και αλλάξουν τα αποθεματικά τους σε κάτι άλλο, οι ΗΠΑ θα πάψουν να υπάρχουν την ίδια στιγμή.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου