Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Τουρκικός big brother - 55000 κάμερες παρακολούθησης


Ένα τεράστιο και πυκνό δίκτυο κρυφών και φανερών καμερών έχει στηθεί σε όλη την Τουρκία για να αντιμετωπίζονται οι ένοπλες επιθέσεις και οι δράστες τους αλλά προφανώς και για να αστυνομεύεται κάθε τι που δεν ...αρέσει στην τουρκική κυβέρνηση- και αυτά είναι πολλά!

Μόνο και μόνο στην ''οδό'' από το λιμάνι της Σμύρνης μέχρι το κέντρο της Άγκυρας το δίκτυο περιλαμβάνει 55.000 (!) κάμερες και προφανώς χιλιάδες ''υπαλλήλων'' κρατικών υπηρεσιών για να τις ελέγχουν.

Έτσι φέρεται να έγινε η αναγνώριση και η ''αποτύπωση'' της πορείας , κατά τους ισχυρισμούς  τουρκικής εφημερίδας, των δυο δραστών της τελευταίας επίθεσης με ρουκετοβόλο στο κτίριο της Τουρκικής Ασφαλείας στην Άγκυρα.

Μιας επίθεσης οι δράστες της οποίας ο μεν ένας σκοτώθηκε και ο άλλος τραυματίστηκε βαριά καθώς στο κατόπιν τους ρίχτηκαν 5.000 αστυνομικοί με σκυλιά και ελικόπτερα με προβολείς.

Η Takvim, συγκεκριμένα, γράφει ότι οι τρομοκράτες της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C, που είχαν πραγματοποιήσει τον Μάιο την επίθεση στο κεντρικό κτίριο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και στα κτίρια της Ασφάλειας, διαπιστώθηκε η πορεία που είχαν ακολουθήσει μετά την είσοδό τους από την Ελλάδα στην Τουρκία, αφού εξετάστηκαν εικόνες από 55.000 κάμερες. Ακόμα γράφει ότι παρακολουθήθηκαν οι κινήσεις του Καρατάς ( είναι αυτός που σκοτώθηκε) από το σταθμό Μπασμανέ της Σμύρνης, μέχρι το Σίντζαν, έξω από την Άγκυρα.

Βέβαια είναι περιττό να πούμε ότι άλλες εφημερίδες αναφέρουν άλλη εκδοχή σε σχέση με την είσοδο - καθώς δεν αναφέρουν την Σμύρνη αλλά τη Συρία. Η ανθελληνική πτυχή  που γράφεται ή αναδεικνύεται ουδόλως αναιρεί την ύπαρξη του τεράστιου δικτύου καμερών και μηχανισμού ελέγχου που έχει στηθεί!




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου