Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Γεωμηχανική: Ο εφιάλτης που γίνεται πραγματικότητα;


Η γεωμηχανική εκλαμβανόταν έως και πρόσφατα ως μία ακόμη «θεωρία συνωμοσίας» δίχως πραγματική βάση και αποδείξεις. Οι ίδιες όμως οι αντιδράσεις των επιστημόνων και των ακτιβιστών υπέρ του περιβάλλοντος φέρνουν συνεχώς στο προσκήνιο τις αποδεδειγμένες προθέσεις και πράξεις όσων προωθούν την πρακτική της γεωμηχανικής.

Το 2012, ένα πείραμα γεωμηχανικής – στα όρια της νομιμότητας και υπό ανεπαρκέστατο έλεγχο – είχε ως αποτέλεσμα να «γεμίσει» ο Βόρειος Ειρηνικός με 90.000 κιλά (900 τόνους) θειούχου σιδήρου (σ.σ. pentapostagma.gr– πείραμα λίπανσης ωκεανών) που υποτιθέμενα θα αύξανε την ποσότητα πλαγκτόν και θα απορροφούσε το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Το πείραμα αποδείχθηκε απολύτως ανεπιτυχές, εξοργίζοντας τους επιστήμονες..

Πρόσφατα, η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα δώσει τέλος στην πρακτική της «ισοπέδωσης των βουνών». Εδώ εντοπίζεται και η σημαντική παρανόηση για τους απώτερους σκοπούς των πρακτικών της γεωμηχανικής: η ισοπέδωση 700 βουνών στην Κίνα δεν πραγματοποιήθηκε για να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή, αλλά για να χτιστεί μία νέα μεγαλούπολη στην έρημο της Lanzhou.




Η Γεωμηχανική ως «ανθρώπινο δικαίωμα»

Ο Kris Notaro, θεωρεί τελικώς ότι η γεωμηχανική είναι τόσο σημαντική για την ανθρωπότητα ώστε να θεωρείται ως «ανθρώπινο δικαίωμα».

Ας δούμε όμως ποιες είναι ορισμένες από τις προτεινόμενες μεθόδους καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής/της υπερθέρμανσης του πλανήτη:


  1.     Ψεύτικα Ηφαίστεια
  2.     Καλλιέργεια Φυτοπλαγκτόν «Σχεδόν Παντού»
  3.     Διαστημική Αντανάκλαση – Διάθλαση Ακτίνων του Ηλίου
  4.     Τεχνητά/Μηχανικά Δέντρα
  5.     Ψεκασμός της Ατμόσφαιρας με Θείο
  6.     Υπερ-Ζιζάνια
  7.     Διαστημική Αντανάκλαση
  8.     Πρόγραμμα SPICE
  9.     Ηλιακοί Πύργοι
  10.     Προσαρμοσμένα Βιοκαύσιμα
  11.     Γενετικά Τροποποιημένα «ΥπερΔέντρα»
  12.     Αμμοθύελλες για την τεχνητή πρόκληση άνθισης φυτοπλαγκτόν
  13.     Σύννεφα Αντανάκλασης
  14.     Τροποποίηση του καιρού
  15.     Τεχνητή Φωτοσύνθεση
  16.     Στρατοσφαιρικά Αερολύματα

Δείτε και το σχετικό διάγραμμα για το πως η γεωμηχανική ευελπιστεί να «καταπολεμήσει» την κλιματική αλλαγή :


Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι: τόσο για το περιβάλλον όσο και για  την ανθρωπότητα, αν συνεχίσουν να αποκτούν επιρροή οι απόψεις υπέρ της επιβολής των πρακτικών γεωμηχανικής για την υποτιθέμενη αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής… Αν και δεν εκτελούνται ακόμη σε ευρεία κλίμακα εφαρμογής, εντούτοις οι «πιέσεις» των υποστηρικτών της ενδέχεται τελικώς να οδηγήσουν σε μία ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική καταστροφή…





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου