Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Πλησιάζει η ώρα της αναμέτρησης…


Είναι πλέον οφθαλμοφανές: Αμερικανοί και σύμμαχοι δεν κάνουν πίσω και θέλουν να παρουσιάσουν την Ρωσία με τρόπο προβοκατόρικο ότι σχεδιάζει εισβολή στην Ουκρανία μέσω της ανθρωπιστικής βοήθειας, για την οποία είχε συμφωνήσει με το Κίεβο, αλλά «ξαφνικά» η φιλοναζιστική παράνομη κυβέρνηση τα γύρισε και μιλάει για ρωσική απειλή. Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΝΑΤΟ, ενώ στο Λονδίνο καλούν τον Ρώσο πρεσβευτή στο Foreign Office για εξηγήσεις. Οι εν λόγω κινήσεις κλιμακώνουν προφανώς τις σχέσεις με την Μόσχα, με στόχο να σύρουν την Ρωσία σε πόλεμο και να σταματήσουν έτσι την γεωοικονομική πορεία της υπερδύναμης.

Η Ρωσία, αντιστεκόμενη, προσπαθεί να κερδίσει όσο περισσότερο χρόνο γίνεται, έτσι ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει αργά ή γρήγορα το πολυάριθμο ΝΑΤΟ. Ατού της «Αρκούδας» η οπλική της τεχνολογία και ο ανορθόδοξος πόλεμος, στον οποίο υστερούν οι Δυτικοί. Η δε κοινή γνώμη στην Ρωσία είναι έτοιμη και ακόμα και οι φοιτητές στα πανεπιστήμια τυγχάνουν στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Τα κύρια μέτωπα που είναι ανοιχτά είναι μέχρι στιγμής η Ουκρανία, το Ιράκ, η Γάζα και η Συρία, ενώ κίνδυνος υπάρχει πάντα στην Γεωργία, την Πολωνία αλλά και το Αιγαίο, το οποίο βρίσκεται στην μέση και ενδεχόμενα η μισαλλόδοξη Τουρκία εκμεταλλευτεί τυχόν γενίκευση της σύρραξης για να ικανοποιήσει πάγιες επιδιώξεις της.

Είναι λυπηρό να αναλύουμε τέτοιου είδους καταστάσεις αλλά τις αποφάσεις στον πλανήτη δεν τις παίρνουμε εμείς. Όπως στην πρόγνωση του καιρού δεν μπορεί κανείς να μιλάει μόνο για λιακάδες αλλά και για καταιγίδες.

Η καταιγίδα λοιπόν ετοιμάζεται να ξεσπάσει, άγνωστο το πότε ακριβώς, αλλά βάσει εξελίξεων τα σύννεφα είναι ήδη μαζεμένα και ο ουρανός έχει μαυρίσει.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου