Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Βενεζουέλα: Θα αγοράζουν ψωμί με… δακτυλικό αποτύπωμα


Οι κάτοικοι της Βενεζουέλας σύντομα θα πρέπει να σαρώνουν το αποτύπωμά τους για να αγοράσουν ψωμί…

Ένα νέο μέτρο για να αντιμετωπίσει την έλλειψη συγκεκριμένων προϊόντων στην αγορά ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Σύντομα στο σούπερ μάρκετ θα τοποθετηθούν ειδικοί σαρωτές, στους οποίους ο πελάτης θα πρέπει να βάζει το δάχτυλό του για να καταγράφονται το αποτύπωμα και ο αριθμός των προϊόντων που αγοράζει από κάθε είδος.

Ο έλεγχος των τιμών στη Βενεζουέλα διατηρεί τις τιμές των τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών δέκα φορές χαμηλότερα από τις γειτονικές χώρες. Οι σοβαρές ελλείψεις που έχουν καταγραφεί κατά καιρούς έχουν πυροδοτήσει κύμα διαδηλώσεων κατά του προέδρου, ο οποίος κατηγορεί τους κερδοσκόπους, που αγοράζουν προϊόντα φθηνά και στη συνέχεια τα πουλούν ακριβότερα σε άλλες χώρες, κυρίως στην Κολομβία, αποκομίζοντας μεγάλο κέρδος.

Το νέο σύστημα αποτυπωμάτων δεν θα επιτρέπει στους πελάτες να επισκέπτονται συνεχόμενα στα σούπερ μάρκετ και να αγοράζουν ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες τροφίμων, με τον Μαδούρο να χαρακτηρίζει το μέτρο «σύστημα καταπολέμησης της απάτης».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου