Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Μέγα ερώτημα: Είναι ικανό το εκλογικό σώμα, έχει δηλαδή τις γνώσεις, για να αποφασίσει αν πρέπει να μείνουμε σε μνημόνιο ή να βγούμε από το ευρώ;


Αρκετοί είπαν, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατορθώσει να κλείσει συμφωνία χωρίς μέτρα λιτότητας, θα πρέπει να απευθυνθεί στο εκλογικό σώμα, αφού με τέτοιες και όχι λίγες, κατά της λιτότητας υποσχέσεις, κέρδισε τις εκλογές.

Στο εκλογικό σώμα, απευθύνεται κανείς με δημοψήφισμα ή με εκλογές.

Το θέμα είναι, έχει τις γνώσεις αλλά και την κριτική ικανότητα ο λεγόμενος σοφός λαός να αποφασίσει;

Αφου από ότι αποδείχτηκε κατ΄ επανάληψη, κάθε άλλο, παρά σοφός είναι όταν ψηφίζει !!!!

Ακόμη και αν τεθούν γραπτώς επί τάπητος όλα τα μακρο και μικρο οιοκονομικά στοιχεία, ποιοί έχουν τις κατάλληλες γνώσεις αλλά και την κατάλληλη εμπειρία για να αποφασίσουν σωστά;

Ακόμη και οι καθηγητές πανεπιοστημίου δεν έχουν την ικανότητα, αφού η γνώσεις τους είναι καθαρά θεωρητικές και είναι άσχετοι με τα οικονομικά δεδομένα του εμπορίου και της καθημερινότητας της πιάτσας, λόγω πλήρους έλλειψης εμπειρίας.

Καταλαβαίνετε, ότι, όπως έχω γράψει και στο βιβλίο μου, σιωπηλά όπλα για ήσυχους πολέμους, το σύγχρονο χρημοπιστωτικό σύστημα και οι επηρεασμοί του στην καθημερινή μικροοικονομία αποτελεί ένα σκοτεινό πέπλο που εμποδίζει όλους εμάς, να δούμε τις προθέσεις των δημιουργών του.

Ο λαός επομένως με την ιδιότητα του εκλογικού σώματος, είναι ξεκάθαρα ανίκανος να αποφασίσει τι θέλει και ένα τέτοιο δίλλημα, αποτελεί παρτίδα ρώσικης ρουλέτας, αφού εκείνοι που κάπως αντιλαμβάνονται τι παίζεται, θα υποστούν τις συνέπειες της λανθασμένης κρίσης των πολλών, που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα.

Θα πάνε πάλι όλοι να ψηφίσουν τον πιο "πειστικό" υποψήφιο, που και ο ίδιος δεν θα ξέρει ουσιαστικά το τι πράγματι μπορεί να κάνει, αφού όλα είναι ορισμένα και στημένα από τα παγκόσμια αφεντικά.

Μην ξεχνάτε ωστόσο, ότι κατά την προώθηση του σχεδίου των αφεντικών, υπάρχει η δυνατότητα μιας κάποιας ευελιξίας, ώστε να πάρει ο όποιος πρωθυπουργός κάτι για το λαό του.

Στην περίπτωση αυτή, μόνο η εμπειρία από το τι προσέφερε ο καθένας στην πράξη και όχι το τι έλεγε, ή το τι ήθελε να προσφέρει, μετράει.

Δυστυχώς, κατά την ταπεινή μου άποψη, ούτε αυτό δεν μπορεί να το δει ο δήθεν σοφός λαός.



Μετά τιμής

Λιακόπουλος Δημοσθένης


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου