Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

NASA: «Μέχρι το 2025 θα έχουμε βρει εξωγήινη ζωή»


«Μέσα στα επόμενα δέκα με είκοσι χρόνια θα έχουμε σίγουρα ανακαλύψει εξωγήινη ζωή σε άλλους πλανήτες του γαλαξία μας», υποστήριξε η Ellen Stofan, μια εκ των κορυφαίων επιστημόνων της NASA.

«Μην περιμένουμε να βρούμε μικρά πράσινα ανθρωπάκια, αλλά θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μονοκύτταρους οργανισμούς», συμπλήρωσε.

«Ξέρουμε πού να ερευνήσουμε. Ξέρουμε πώς να ερευνήσουμε» πρόσθεσε η Stofan. «Στις περισσότερες περιπτώσεις διαθέτουμε την τεχνολογία και ετοιμαζόμαστε για την εφαρμογή της. Επομένως πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Η NASA πιστεύει πως τέτοιες ανακαλύψεις θα μπορούσαν να συμβούν πολύ σύντομα, δεδομένου ότι δεν θα γίνουν στο βαθύ διάστημα, αλλά στο δικό μας ηλιακό σύστημα και σε άλλους στον Γαλαξία μας.

Αν η ζωή, σε όποια μορφή κι αν υπάρχει, βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο, θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στα φεγγάρια του Δία, Ευρώπη ή Γανυμήδη ή στον δορυφόρο του Κρόνου, τον Εγκέλαδο, που έχουν θάλασσες κάτω από τις παγωμένες επιφάνειές τους.

Ο Γαλαξίας μας είναι ένα «υγρό μέρος» εξηγεί ο διευθυντής του τμήματος αστροφυσικής της NASA, Paul Hertz.

«Μπορούμε να δούμε νερό στα διαστρικά νέφη από τα οποία σχηματίζονται τα πλανητικά και αστρικά συστήματα. Μπορούμε να δούμε νερό στα συντρίμμια που πρόκειται να γίνουν πλανητικά συστήματα γύρω από άλλα αστέρια και μπορούμε να δούμε κομήτες που διαχέονται σε άλλα ηλιακά συστήματα καθώς τα άστρα τους εξατμίζονται».

Ο Jeffery Newmark, διευθυντής Ηλιοφυσικής στη NASA, ενισχύοντας τα όσα είπε η Stofan, είπε ότι οι επιστήμονες της NASA, δεν συζητούν πια αν πρόκειται να ανακαλυφθούν εξωγήινοι, αλλά το πότε θα ανακαλυφθούν. «Οι επιστήμονες της NASA γνωρίζουν καλά πού να ψάξουν για στοιχεία εξωγήινης ζωής σε άλλους πλανήτες, πώς να ψάξουν και επιπλέον διαθέτουν και την απαραίτητη τεχνολογία», είπε.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου