Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Νέα πρόκληση: Οι Τούρκοι ετοιμάζουν τελετή στη Αγία Σοφία


H τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak σε δημοσίευμα της (28/4), αναφέρει πως με την ευκαιρία του μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανίου και της γιορτής του Kadir Geçesi που είναι στις 13 Ιουλίου, θα γίνει τελετή στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Η διοργάνωση τελετής ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που έγινε αυτές τα μέρες στην πόλη της Προύσας όπου μίλησε ο ισλαμιστής ιστορικός και συγγραφέας Yavuz Bahadıroğlu.

Ο ιστορικό ανέφερε πως φέτος κατά την διάρκεια του Ραμαζανίου που αρχίζει στις 18 Ιουνίου και τελειώνει στις 16 Ιουλίου, η μεγάλη μουσουλμανική εορτή του Kasdir Geçesi θα εορταστεί με μουσουλμανική τελετή μέσα στην Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης για πρώτη φορά από το 1934, όταν ο ναός ανακηρύχτηκε μουσείο.

Ο Τούρκος συγγραφέας στον λόγο του αναφέρθηκε στο μεγάλο όνειρο των Οθωμανών να τελούν μουσουλμανική λατρεία στην Αγία Σοφία και όπως τόνισε αυτό τον όνειρο θα ξαναγίνει πραγματικότητα μετά από ένα σύντομο διάλειμμα που η Αγία Σοφία λειτούργησε σαν μουσείο, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα nikosxeiladakis.gr.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου