Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ανακάλυψε ζωή (;) 40 χλμ. από τη Γη!


Οι ισχυρισμοί αστροβιολόγου και τα «πυρά» συναδέλφων του


Εξωγήινοι στη στρατόσφαιρα; Βρετανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι ανακάλυψε εξωγήινους μικροοργανισμούς σε απόσταση μόλις 40 χλμ. πάνω από τη Γη! Ο δρ Μίλτον Γουέινραϊτ, αστροβιολόγος του πανεπιστημίου του Σέφιλντ στη Βρετανία, εδώ και δύο χρόνια δέχεται τα πυρά της επιστημονικής κοινότητας εξαιτίας του ισχυρισμού του ότι έχει ανακαλύψει οργανισμούς στη στρατόσφαιρα της Γης που περιέχουν DNA και δεν προέρχονται από τον πλανήτη μας. Εξηγεί, μάλιστα, ότι οι συγκεκριμένοι μικροοργανισμοί έχουν μάζα έξι φορές μεγαλύτερη από το όριο μεγέθους που επιτρέπει την άνοδο ενός σωματιδίου από τη Γη σε αυτό το ύψος.

Τώρα, όμως, ο αμφιλεγόμενος επιστήμονας υποστηρίζει ότι μπορεί να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, καθώς έχει συλλέξει δείγματα των εξωγήινων οργανισμών με τη βοήθεια ειδικών αερόστατων! Αρκετοί δύσπιστοι συνάδελφοί του θεωρούν ότι οι οργανισμοί αυτοί πρέπει να προέρχονται από τη Γη, ωστόσο, όπως τονίζει ο Γουέινραϊτ, αν ήταν γήινης προέλευσης, θα έπρεπε να είχαν «μολυνθεί» από κοινούς οργανισμούς του πλανήτη μας, γεγονός που δεν συμβαίνει. Πριν από λίγο καιρό ο αστροβιολόγος έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία, όπου απεικονίζεται, όπως λέει, μία λιλιπούτεια μεταλλική σφαίρα που εκτοξεύει μια κολλώδη ουσία, η οποία βρέθηκε ανάμεσα στα δείγματα που περισυνέλεξε από τη στρατόσφαιρα.

Η σφαίρα αυτή, που έχει διάμετρο ίση με αυτή μιας ανθρώπινης τρίχας και είναι φτιαγμένη από τιτάνιο και βανάδιο, ενδέχεται να αποτελεί δείγμα «κατευθυνόμενης πανσπερμίας», σύμφωνα πάντα με τον Γουέινραϊτ, καθώς το υλικό που εκτοξεύει είναι βιολογικό και μπορεί να περιέχει αποικία μικροοργανισμών! Η θεωρία της «κατευθυνόμενης πανσπερμίας» υποστηρίζει πως μορφές ζωής στέλνονται επί τούτοις στη Γη από άγνωστους εξωγήινους πολιτισμούς!

Ο δρ Γουέινραϊτ και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν τη μεταλλική σφαίρα, μελετώντας δείγματα σκόνης και άλλης ύλης που είχαν συλλέξει τα αερόστατα σε ύψος 30 χλμ. από τη Γη. Τα αποτελέσματα της μελέτης τους δημοσιεύτηκαν στην «Journal of Cosmology», ωστόσο δεν φαίνεται ότι υποστηρίζονται από την υπόλοιπη επιστημονική κοινότητα, εξαιτίας της έλλειψης περισσότερων και ισχυρότερων αποδεικτικών στοιχείων.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου