Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Το Facebook θα απασχολήσει CIA και FBI σε συνέδριο στην Αθήνα


Κλειστό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για τον έλεγχο του Internet, στο οποίο θα συμμετάσχουν και στελέχη της CIA, του FBI και του State Department.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το Βήμα, το συνέδριο θα διοργανωθεί στις 26 και 27 Οκτωβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με θέμα : «Ενδυνάμωση εθνικής ασφάλειας μέσω βελτιωμένης ανάλυσης πληροφοριών».

Ένα από τα θέματα της συζήτησης θα είναι η εποπτεία των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, ενώ θα συζητηθούν και οι προοπτικές του ελέγχου του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, στο συνέδριο θα παραστούν στελέχη του Global Future Forum (GFF) που δημιουργήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, αλλά και συνεργάτες πρωθυπουργών από άλλες χώρες, ενώ η δική μας ΕΥΠ έχει αρνηθεί να συμμετάσχει. Άγνωστο παραμένει και το αν η Ελληνική Αστυνομία θα εκπροσωπηθεί.

Το GFF είναι ένα φόρουμ που είχε δημιουργηθεί το 2005 και σκοπεύει στη συνεργασία επιτελών των μυστικών υπηρεσιών από 20 χώρες του κόσμου σε θέματα ανταλλαγής πληροφοριών, ανάλυσης θεμάτων ασφαλείας και τάσεων του οργανωμένου εγκλήματος και της διεθνούς τρομοκρατίας.

Πάντως, το ρεπορτάζ κάνει λόγο για άγνοια του Υπουργείου για το συνέδριο, παρά το γεγονός πως το διοργανώνει μια από τις υπηρεσίες του.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου