Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Στο σκοτάδι βρίσκονται οι έρευνες στην Κύπρο


Στο σκοτάδι βρίσκονται ακόμα οι έρευνες για το πρωτοφανές περιστατικό της σύλησης του τάφου του πρώην προέδρου της Κύπρου, Τάσσου Παπαδόπουλου, με τις αρχές της Κύπρου να έχουν εστιάσει την προσοχή τους σε ένα ίχνος παπουτσιού, που ίσως τους βοηθήσει στις έρευνες.

Το ίχνος του παπουτσιού, βρέθηκε σε διπλανό τάφο, όπου η κυπριακή αστυνομία εκτιμά ότι είναι των δραστών που προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα υποδήματα τους από τις λάσπες, καθώς τη νύχτα εκείνη επικρατούσε καταρρακτώδης βροχή.

Πάντως, αν και έχουν αποκλειστεί κάποια ενδεχόμενα, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμα, ύστερα από δύο ημέρες, να βρουν την άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.


Τα πρωτοσέλιδα του κυπριακού τύπου    

Σύσσωμος ο κυπριακός τύπος φιλοξενεί ολοσέλιδα ρεπορτάζ για το συμβάν, με την εφημερίδα «Πολίτης» να αναφέρει πως η αστυνομία αναμένει και δεύτερο γύρο από τους απαγωγείς.

Η εφημερίδα «Μάχη» και η εβδομαδιαία «Καθημερινή της Κυριακής» υποστηρίζουν πως η αστυνομία εκτιμά πως οι δράστες θα ζητήσουν λύτρα για να επιστρέψουν τα λείψανα του Τάσσου Παπαδόπουλου, ενώ η εφημερίδα «Χαραυγή» αναφέρει πως δεν αποκλείεται πίσω από αυτήν την ενέργεια να κρύβονται εξτρεμιστικά εθνικιστικά στοιχεία.



Πιο αναλυτικά:

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Στο σκοτάδι οι έρευνες για την ιεροσυλία", γράφει ότι άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες της Αστυνομίας να εντοπίσουν τους ιερόσυλους που έκλεψαν τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου και ότι η Αστυνομία μελετά το ενδεχόμενο οι τυμβωρύχοι να ζητήσουν λύτρα και η ενέργεια να είναι καλά οργανωμένη από την Τουρκία.

Ο "Πολίτης", υπό τον τίτλο "Ποιοι έκλεψαν τη σορό του Τάσσου", γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι ενημέρωσε την οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου για όλα τα ενδεχόμενα γύρω από την κλοπή της σορού του, και ότι η Αστυνομία αναμένει και δεύτερο γύρο από τους απαγωγείς.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Αμηχανία - Μυστήριο", γράφει ότι τεράστιο πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση σύλησης του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου και ότι η προσπάθεια εντοπισμού των δραστών και της σορού κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις με όλα τα σενάρια για τους ανακριτές να είναι πιθανά.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Άφαντοι μένουν οι ιερόσυλοι", γράφει ότι στο σκοτάδι βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την κλοπή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου, και ότι στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών βρίσκονται όλα τα σενάρια και πληροφορίες για την πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα εγκληματική ενέργεια.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής", υπό τον τίτλο "Συγκλονισμός για τη σύληση του τάφου", γράφει ότι πρωτοφανές για την Κύπρο είναι το μακάβριο γεγονός της βεβήλωσης του τάφου και της κλοπής του λειψάνου του Τάσσου Παπαδόπουλου και ότι η Αστυνομία εξετάζει δύο βασικά σενάρια, πρώτον η πράξη να έχει πολιτικά ελατήρια και δεύτερον να ζητηθούν λύτρα.

Η εβδομαδιαία αγγλόγλωσση εφημερίδα "Sunday Mail", υπό τον τίτλο "Τελέστηκε μνημόσυνο σε κενό τάφο", γράφει ότι εκατοντάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν χθες στη Δευτέρα για το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου, ενώ η Αστυνομία συνέχιζε τις έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου