Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Ρωσία: "Η KGB έκαψε το πτώμα του Χίτλερ"


Το πτώμα του Αδόλφου Χίτλερ κάηκε το 1970 από πράκτορες της KGB, οι οποίοι μετά το πέταξαν σε ποτάμι της Γερμανίας, αποκαλύπτει σε συνέντευξη του ο επικεφαλής της Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας, στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων Interfax.

Για πρώτη φορά, ανώτατος αξιωματούχος της χώρας «λύνει το μυστήριο» της εξαφάνισης του πτώματος του Χίτλερ, ενώ αποκαλύπτει και ποιος έδωσε την εντολή για αυτή την εξαφάνιση, που οδήγησε σε θεωρίες επί θεωριών όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Βασίλι Κριστοφόροβ είπε στο Interfax πως απόρρητα έγγραφα της KGB δηλώνουν πως με εντολή του αρχηγού της υπηρεσίας Γιούρι Αντροπόβ, διεξήχθη μια κρυφή επιχείρηση καταστροφής του πτώματος του Χιτλερ, της γυναίκας του Έβα Μπράουν και του αρχηγού Προπαγάνδας των Ναζί Γιόσεφ Γκέμπελς.

Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα, η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από φόβους που εκφράστηκαν από μέλη της ρωσικής πλευράς ότι ο τάφος του Χίτλερ θα μπορούσε στο μέλλον να γίνει τόπος λατρείας και να αφυπνίσει ξανά το αίσθημα των Ναζί.

Η επιχείρηση αυτή με την κωδική ονομασία «Τα Αρχεία» διεξήχθη από μια ομάδα ειδικών πρακτόρων της KGB στις 4 Απριλίου 1970.

«Το πτώμα του Χίτλερ, της συζύγου του και του Γκέμπελς παραδόθηκαν στη φωτιά έξω από την πόλη Σένεμπεκ, ενώ οι στάχτες τους μαζεύτηκαν και πετάχτηκαν στο ποτάμι Μπάιτεριτζ» υποστηρίζει ο Κριστοφοροβ.

Ο ρώσος αξιωματούχος πιστεύει πως τα ντοκουμέντα αυτά είναι αυθεντικά, καθώς δεν υπάρχει κάτι ανάλογο σε καμία άλλη χώρα.



Στοιχεία από το ρεπορτάζ του CNN:





O θάνατος του Χίτλερ (Τι απέγινε το σώμα) - Απόσπασμα από Ντοκυμαντέρ Βρετανικής παραγωγής:





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου