Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Έρευνα: Τέρμα οι αγορές με μετρητά από το 2020;

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι ειδικοί εκτιμούν πως μέχρι το 2020 θα έχουν εξαλειφθεί οι αγορές με μετρητά και σταδιακά και οι πιστωτικές κάρτες.

Μια νέα έρευνα του Pew Research Center σε συνεργασία με το American Life Project και το Κέντρο Imagining the Internet του Πανεπιστημίου Elon υποστηρίζει ότι σταδιακά οι καταναλωτές θα χρησιμοποιούν μόνο εφαρμογές πληρωμής μέσω smartphones.

Η έρευνα έγινε σε συγκεκριμένο δείγμα 1.021 ανθρώπων που σχετίζονται με την τεχνολογία, μεταξύ των οποίων κα στελέχη της Google και της Microsoft αλλά και διακεκριμένοι καθηγητέςπαγκοσμίως.
Το 65% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως ως το 2020 οι περισσότεροι καταναλωτές θα έχουν αποδεχτεί και υιοθετήσει πλήρως τη χρήση smartphones για τις αγορές τους, εξαλείφοντας σχεδόν τα μετρητά και περιορίζοντας τη χρήση πιστωτικών καρτών.


Ωστόσο, ποσοστό περίπου 33% υποστήριξε ότι οι καταναλωτές δεν εμπιστεύονται τις συσκευές με τεχνολογία NFC ώστε να χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα κινητά τους για τις οικονομικές συναλλαγές τους.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου