Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μαϊμού απογραφή της Αλβανίας "εξαφανίζει" τη μειονότητα


Oι Αλβανοί προσπαθούν σιγά σιγά να εξαφανίσουν την Ελληνική μειονότητα από την επικράτειά τους και ο πιο απλός τρόπος αφού βιολογικά δεν είναι εφικτό είναι να προσποιηθούν ότι δεν υπάρχει.

Έτσι με "σικέ" απογραφές κόβουν και ράβουν τα γεγονότα όπως τους συμφέρει,και όπως αναφέρει το borioipirotika.blogspot.com με παντελή απουσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Στο 0,88% του πληθυσμού της Αλβανίας, αντιστοιχεί ο αριθμός των 25.000, που σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα, δήλωσαν Έλληνες στην Απογραφή της Αλβανίας (με συνολικό πληθυσμό της χώρας 2.831.741).


Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα respublica.al προκύπτει πως σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων δεν απάντησαν στο λήμμα για την θρησκευτικά τους πιστεύω (ποιος τολμά στην Αλβανία να απαντήσει σε τέτοια ερωτήματα;).

Οι πηγές στις οποίες αναφέρεται η ιστοσελίδα, αν λάβουμε υπόψη πως είναι του γνωστού πολιτικού αναλυτή και δημοσιογράφου Μουσταφά Νάνο, σίγουρα θα προέρχονται από τα περιβάλλοντα του κρατικού Ινστιτούτου Στατιστικών και ίσως αποτελούν και σκόπιμη διαρροή για να βολιδοσκοπηθούν οι αντιδράσεις των ενδιαφερόμενων πλευρών όπως στην εν λόγω περίπτωση, της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, γράφει η “ropoli”.

Παράλληλα το δημοσίευμα θέτει το ερώτημα γιατί η αλβανική κυβέρνηση δεν δημοσιοποιεί τα στοιχεία αναφορικά με την εθνική και θρησκευτική ταυτότητα των πολιτών της , τι εμποδίζει ως προς αυτό, κάνοντας υπαινιγμούς ότι όντως υπάρχουν ορισμένα εμπόδια που δεν επιτρέπουν τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου