Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

RFID στην υγεία


ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

To μικροτσίπ (RFID) είναι ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα που περιβάλλεται για προστασία από πυριτικό άλας (γυαλί) που μπορεί να εμφυτευθεί στο ανθρώπινο σώμα. Τα μοσχεύματα αυτά σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού προσδιορισμού του ατόμου δηλαδή όλων των ιδιωτικών του δεδομένων, όπως είναι το ιατρικό ιστορικό, τα φάρμακα που πιθανώς παίρνει, τις αλλεργίες που παρουσιάζει, καθώς και άλλα προσωπικά του στοιχεία.Το πρώτο πείραμα μόσχευμα (RFID) πραγματοποιήθηκε το 1998 από το Βρετανό επιστήμονα Kevin Warwick . Το 2002, η εταιρία VeriChip πήρε την έγκριση από τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον οργανισμό Διοίκησης τροφίμων και φαρμάκων (FDA) για να εμπορευθεί τη συσκευή στις ΗΠΑ.

Μετά την την έγκρισή του περίπου 80 νοσοκομεία και 232 γιατροί έχουν επιλέξει να χρησιμοποιήσουν το σύστημα. Με την εμφύτευση ενός τέτοιου τσιπ που περιέχει το ιατρικό ιστορικό ενός ασθενή, στα νοσοκομεία οι γιατροί μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο ιστορικό ενός άρρωστου ή ενός τραυματισμένου προσώπου. Τα εμφυτευμένα τσιπ είναι αδύνατο να χαθούν, κάτι το οποίο το οποίο θα μπορούσε να μειώσει ή να αυξήσει τις πιθανότητες της κλοπής των πληροφοριών.

Ακόμη θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στα σπίτια και τα αυτοκίνητα ειδικοί ανιχνευτές μικροτσίπ έτσι ώστε να μην χρειάζεται κανείς κλειδιά.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου