του Κίμωνα Γεωργακάκη
Και ενώ όλοι ασχολούνταν με την Ελλάδα, ξαφνικά στο επίκεντρο της προσοχής πέρασαν οι παρακολουθήσεις των Αμερικανών. Μάλιστα στην Αθήνα φέρεται να βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα υποκλοπών των Η.Π.Α., όπου δεν υπάρχει απλά μονάδα καταγραφής αλλά και εξοπλισμός που λειτουργεί εξ αποστάσεως, δίχως να απαιτείται η παρουσία προσωπικού. Τηλέφωνα πολιτικών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών κλπ. παρακολουθούνται αυτόματα και χωρίς πολύ κόπο.
Γενικά ο εξοπλισμός, όπως διαβάσατε σε προηγούμενή ανάρτηση της ιστοσελίδας μας, τοποθετείται στους υψηλότερους ορόφους ή και στην ταράτσα των πρεσβειών και καλύπτεται με πάνελ ή κατασκευές για προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα. Σύμφωνα μάλιστα με «ΤΑ ΝΕΑ» «μια τέτοια κατασκευή από λευκά δομικά υλικά διακρίνεται και στην οροφή της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα στο παλαιό κτίριο προς την πλευρά της οδού Πέτρου Κόκκαλη που καταλήγει στην Βασιλίσσης Σοφίας».
Οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις αναφορικά με την παρακολούθηση μέσω των πρεσβειών έγιναν από το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» στα πλαίσια της σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ Βερολίνου και Ουάσινγκτον. Προφανώς και δεν αποτελεί μεγάλο νέο για τους έχοντες γνώση πως τα πάντα στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον πλανήτη παρακολουθούνται. Τουλάχιστον στις δυτικότροπες χώρες, αφού η Ρωσία είναι άλλη ιστορία, δεν υπάρχει ηγέτης που να μην βρίσκεται στον στενό κλοιό παγκόσμιων συμφερόντων. Εάν υπάρξουν μάλιστα παρεκκλίσεις από προσυμφωνηθείσες πολιτικές, τότε απειλούνται ακόμα και οι ζωές ηγετών (βλ. π.χ. Κώστας Καραμανλής).
Το βέβαιο συμπέρασμα είναι ότι στον ευρωατλαντικό κόσμο η σύγκρουση συμφερόντων έχει δημιουργήσει, όπως και εντός Η.Π.Α., δύο στρατόπεδα (Βερολίνο-Ουάσινγκτον), γεγονός που πάει πίσω το σχέδιο δημιουργίας ζώνης ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Αμερικής και Ε.Ε., προκειμένου κράτη και trust κρατών του λεγόμενου δυτικού κόσμου να συγχωνεύονται σιγά-σιγά στο παγκόσμιο κράτος, το οποίο προωθείται δήθεν για την αλληλεγγύη των λαών.
Η καθυστέρηση δίνει ευκαιρία στην Ρωσία να προχωράει κανονικά την Ευρασιατική Ένωση και πλέον κανείς δεν δύναται να αμφισβητήσει ότι, όπως έχω πολλάκις αναλύσει, η «Αρκούδα» λειτουργεί ως αντίβαρο και στα γεωοικονομικά σχέδια της παγκοσμιοποίησης, με μόνο αγκάθι στον μετασοβιετικό γεωγραφικό χώρο την Ουκρανία, η οποία δεν έχει αποφασίσει ακόμα, εάν θα συμπράξει με την Ρωσία ή αν θα υπογράψει συνθήκη συνεργασίας με την ΕΕ. Μάλιστα, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, το Κρεμλίνο στοχεύει η Ένωση να φτάσει μέχρι την Συρία (απευθείας πρόσβαση στην Μέση Ανατολή) και την Ινδία.
Τα πάντα ρει λοιπόν στον πλανήτη, σε μια περίοδο «μεγάλων αποκαλύψεων». Εν αναμονή της συνέχειας τόσο στην διαμάχη με τους κοριούς όσο και στην υπόθεση κινδύνου αμερικανικής χρεωκοπίας, όπου έχει δοθεί παράταση μέχρι τον Φεβρουάριο. Δεν αποκλείεται να οδηγηθεί η κατάσταση στα άκρα, καθώς ο χρόνος που χάνεται στην Δύση, κερδίζεται στην Ανατολή…
Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου