Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

‘Project της CIA’ θεωρεί το Internet ο Πούτιν


‘Project της CIA’ αποκάλεσε το Internet o Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας σε media forum που έλαβε χώρα χθες στην Αγία Πετρούπολη.

«Το Internet ήταν αρχικά project της CIA και εξελίσσεται ακόμα και σήμερα έτσι», ανέφερε ο Πούτιν. Ως εκ τούτου η Ρωσία «πρέπει να πολεμήσει για τα συμφέροντα της online».

To σχόλιο του Πούτιν όσο περίεργο και αν ακούγεται είναι πέρα για πέρα αληθινό εφόσον, βέβαια, είναι και σωστή η μετάφραση του Associated Press. Είναι γνωστές, άλλωστε, οι θέσεις της Ρωσίας για τον έλεγχο του Internet έχοντας περάσει την περασμένη βδομάδα νομοθεσία στη Βουλή απαιτώντας από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης να κρατούν τους servers στη Ρωσία και να αποθηκεύουν πληροφορίες για τους χρήστες τουλάχιστον για έξι μήνες.

Ο Πούτιν μίλησε, μάλιστα, και για την Yandex, την τοπική μηχανή αναζήτησης που είναι αρκετά πιο δημοφιλής στη Ρωσία από την Google, κατακρίνοντας την εγγραφή της στην Ολλανδία «όχι μόνο για φορολογικούς σκοπούς αλλά και άλλους λόγους, επίσης».

Η Yandex από τη μεριά της με επίσημη δήλωση ανέφερε ότι η εγγραφή της στην Ολλανδία πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για λόγους εταιρικού δικαίου και δεν έχει σχέση με τη χαμηλή φορολογία. Υπογράμμισε ότι η κύρια ενασχόληση της παραμένει στη Ρωσία και πρακτικά όλοι οι φόροι πληρώνονται στο ρωσικό κράτος. Παρόλα αυτά η τιμή της μετοχής της Yandex κατέρρευσε 5 τοις εκατό μετά το άνοιγμα του NASDAQ.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου