Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Η NSA παρακολουθεί κυρίως απλούς χρήστες του Ίντερνετ


Περισσότερο συνηθισμένους χρήστες του Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών, από ό, τι ξένους χρήστες  που έχουν χαρακτηριστεί νόμιμοι στόχοι, παρακολουθεί η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Washington Post.

Εννέα κάτοχοι ψηφιακών λογαριασμών στους 10 «δεν είναι προσδιορισμένοι εκ των προτέρων στόχοι, αλλά πιάνονται στο δίχτυ που η υπηρεσία απλώνει για το λογαριασμό κάποιου άλλου», όπως προκύπτει από τετράμηνη έρευνα της εφημερίδας, που βασίστηκε στα δεδομένα της NSA που δημοσιοποιήθηκαν από τον πρώην σύμβουλο της υπηρεσίας Έντουαρντ Σνόουντεν.

Η NSA δεν επιτρέπεται από το νόμο να παρακολουθεί παρά μόνο ξένους που βρίσκονται εκτός του εδάφους των ΗΠΑ, εκτός αν έχει λάβει μια συγκεκριμένη εντολή.

Η μελέτη αφορά περίπου 160.000 ηλεκτρονικά μηνύματα καθώς και 7.900 ντοκουμέντα που προέρχονται από περισσότερους από 11.000 ψηφιακούς λογαριασμούς, οι οποίοι υποκλάπηκαν στη διάρκεια της πρώτης θητείας του πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα (2009-2012).

Σχεδόν οι μισοί από τους φακέλους που εξετάσθηκαν «περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλες λεπτομέρειες που η NSA αναφέρει πως αφορούν πολίτες ή κατοίκους των ΗΠΑ».

Η NSA έκρυψε ή «ελαχιστοποίησε» περισσότερες από 65.000 αναφορές για να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή Αμερικανών. Ωστόσο η Washington Post εντόπισε σχεδόν 900 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν ήταν κρυμμένες και θα μπορούσαν να ανήκουν σε Αμερικανούς πολίτες.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου