Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ο Τζόρτζ Σόρος βλέπει παγκόσμια κρίση στις αγορές ανάλογη με αυτή του 2008


Ο Τζορτζ Σόρος έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα διεθνή μέσα με τις δηλώσεις του. Για πολλούς θεωρείται «γκουρού» των επενδύσεων. Για κάποιους άλλος αποτελεί ένα πρόσωπο που τρέφουν τρομερή αντιπάθεια. Η αλήθεια είναι, άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του, τα λεγόμενα του παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ειδικά εάν προβλέπει παγκόσμια κρίση στις αγορές ανάλογη με αυτή του 2008.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο Τζόρτ Σόρος δήλωσε κατά την διάρκεια ενός οικονομικού φόρουμ στη Σρι Λάνκα, ότι οι παγκόσμιες αγορές αντιμετωπίζουν κρίση και οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα πολύ προσεκτικοί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα αγωνίζεται για να βρει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και η υποτίμηση του νομίσματός της μεταφέρει προβλήματα στον υπόλοιπο κόσμο.

«Η επιστροφή σε θετικά επιτόκια είναι μία πρόκληση για τον αναπτυσσόμενο κόσμο», τόνισε και πρόσθεσε πως «το σημερινό περιβάλλον έχει ομοιότητες με το 2008».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η βύθιση του γουάν έχει δημιουργήσει σοβαρές ανησυχίες για την οικονομική ισχύ της Κίνας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα Πέμπτη, οι χρηματιστηριακές συναλλαγές στην Κίνα διεκόπηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε στη ίδια εβδομάδα 30 λεπτά μετά το άνοιγμα των αγορών όταν οι τιμές των μετοχών κατρακύλισαν κατά περισσότερο από 7% .

«Η Κίνα έχει μεγάλο πρόβλημα προσαρμογής. Θα έλεγα ότι ισοδυναμεί με μία κρίση. Όταν κοιτάζω τις χρηματοπιστωτικές αγορές, υπάρχει μία σοβαρή πρόκληση η οποία θυμίζει την κρίση που είχαμε το 2008», σημείωσε ο Σόρος.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου