Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Daily Mail: Είναι πράγματι το τέλος της ανθρωπότητας όπως την ξέρουμε…


Ο διευθυντής του κέντρου αναζήτησης εξωγήινης νοημοσύνης, αναφέρει ότι η ανθρωπότητα όπως την ξέρουμε θα εξαφανιστεί αυτόν τον αιώνα λόγω της τεχνολογικής και επιστημονικής προόδου, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα θα λάβουν χώρα τρία γεγονότα που δεν θα είναι απαραίτητα άσχημα. Το πρώτο θα είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι θα κατανοήσουν τη βιολογία σε μοριακό επίπεδο, γεγονός που θα είναι σε θέση να ανοίξει το δρόμο για τις θεραπείες όλων των ασθενειών και το δρόμο για τη γέννηση «προγραμματισμένων μωρών».

Δεύτερον οι άνθρωποι θα ζουν σε άλλους πλανήτες, κάτι που θα γλυτώσει τον πλανήτη από τον υπερπληθυσμό.

Τρίτον, μέχρι το 2100 οι άνθρωποι θα έχουν αναπτύξει την τεχνητή νοημοσύνη και τα μηχανήματα θα εργάζονται στη θέση μας κατά συνέπεια θα μετασχηματιστεί όλη η παγκόσμια οικονομία.

Αυτά τα γεγονότα θα αλλάξουν την ανθρωπότητα αναφέρει το δημοσίευμα αλλά μακροπρόθεσμα. Ο εποικισμός του διαστήματος θα φέρει αναπόφευκτα την γεννετική τροποποίηση του ανθρωπίνου είδους.

Ωστόσο το κέντρο αναζήτησης εξωγήινης νοημοσύνης επισημαίνει πως τα ρομπότ θα έχουν την πιο σημαντική επίδραση σε αυτή τη μετατροπή καθώς «το αποτέλεσμα δεν θα είναι κάτι όπως οι Homo Sapiens που γνωρίσαμε πριν 50.000 χρόνια», καταλήγει το δημοσίευμα.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου