Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Εγχειρίδιο τρομοκρατίας του ISIS προτρέπει τους μουτζαχεντίν: Προσποιηθείτε ότι είστε Χριστιανοί


Το φυλλάδιο, που ονομάζεται Οδηγίες ασφάλειας και ασφάλειας για Μοναχικούς Λύκους Μουτζαχεντίν, προσφέρει μια ανατριχιαστική εικόνα για τα επίπεδα της προετοιμασίας που απαιτούνται από εκείνους που επιθυμούν να προκαλέσουν μακελειό στην Ευρώπη.

Το εγχειρίδιο της τρομοκρατίας, 58 σελίδων, που έχει κτίρια δυτικού τύπου να καίγονται στο εξώφυλλο, δίνει βάρος στην σημασία του αιφνιδιασμού όταν ξεκινά μια επίθεση για να προκαλέσει τη μέγιστη επίδραση.

Καλεί τους εγχώριους τρομοκράτες να πραγματοποιούν επιθέσεις, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να γίνονται αντιληπτοί.

Επίσης εξηγεί, πως τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, με τη δυνατή μουσική και τους μεθυσμένους ανθρώπους, είναι το ιδανικό μέρος για να συζητήσουν τα σχέδια της τρομοκρατίας χωρίς να καταγράφονται ή να υποκλέπτονται.

Η κεντρική ιδέα του φυλλάδιο οδηγιών είναι η ανάγκη να εναρμονίζονται με τον δυτικό τρόπο ζωής και να αποφεύγουν να «μοιάζουν με μουσουλμάνο», έτσι ώστε να μένουν έξω από το ραντάρ των υπηρεσιών ασφαλείας.

Έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά για όσους δεν μιλούν αραβικά στη Δύση.

Η εισαγωγή λέει: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σήμερα, στην εποχή του μοναχικού λύκου, αδέλφια στη Δύση, πρέπει να ξέρετε κάποια σημαντικά πράγματα για την ασφάλεια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία της αποστολής σας."

Οι αναγνώστες καλούνται να φορέσουν χριστιανικό σταυρό, να βάζουν aftershave, να ξυρίζουν τα γένια, ακόμη και να αποφεύγουν συναντήσεις προσευχής και τζαμιά, ώστε να αποφύγουν τον εντοπισμό.

Υπάρχουν ακόμα και συμβουλές για το τι να φορέσουν ως κοσμήματα και σε ποια πλευρά να φορέσουν ένα ρολόι.
"Είναι επιτρεπτό για σας να φορέσετε ένα χριστιανικό σταυρό."

"Όπως γνωρίζετε, οι Χριστιανοί - ή ακόμα και οι άθεοι Δυτικοί με χριστιανικό υπόβαθρο - φορούν σταυρούς στα περιδέραια τους."

"Αλλά μην φοράτε σταυρό εάν έχετε ένα μουσουλμανικό όνομα στο διαβατήριό σας, καθώς αυτό μπορεί να φανεί παράξενο."

«Τα γένια σας θα πρέπει να κοπούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν το ταξίδι, ώστε το δέρμα κάτω από τα γένια σας να μπορεί να εκτεθεί στον ήλιο."

"Αν δεν το κάνετε, το γεγονός ότι αφαιρέσατε τα γένια σας θα ήταν πολύ εύκολο να γίνει αντιληπτό."

"Εάν μπορείτε ένα κουρευτείτε σε έναν επαγγελματία κομμωτή, προσπαθήστε να το κάνετε."

«Ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, λόγω της δυνατής μουσικής, τους μεθυσμένους και τον κόσμο, θα μπορούσε πραγματικά να είναι μια καλή τοποθεσία για να συζητήσετε κρυφά τις λεπτομέρειες μιας επιχείρησης.»

Το φυλλάδιο τονίζει, επίσης, πού να κρύψουν τα πλαστά διαβατήρια ή ακόμη και να αποφύγουν τη διαδικασία του Ηνωμένου Βασιλείου για τα άτομα με πλαστές ταυτότητες.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου