Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Τελεσίγραφο Ρωσίας σε Βουλγαρία για αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη


Τελεσίγραφο της Ρωσίας στη Βουλγαρία για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, δια στόματος του ρώσου υπουργού Ενέργειας Σεργκέι Σματκό.

Ο κ. Σματκό σε δηλώσεις του κάνει σαφές ότι η ρωσική πλευρά μπορεί να στραφεί σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων. «Αυτή τη στιγμή έχουμε παγώσει όλες τις εργασίες για το σχέδιο, καθώς αναμένουμε την απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης. Θα τηρήσουμε όλες τις διακυβερνητικές και εταιρικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μέχρι στιγμής, περιλαμβανομένης της προοπτικής να αποσυρθούμε», δήλωσε ο κ. Σματκό.


Ο ρώσος υπουργός άφησε, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο αγωγής της χώρας του κατά της Βουλγαρίας για ματαίωση, από πλευράς της τελευταίας, του σχεδίου κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και δήλωσε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για το σχέδιο όσον αφορά την οικονομική του βιωσιμότητα, ωστόσο είναι έτοιμη να αποσυρθεί, εφόσον λάβει τις αποζημιώσεις.

Ο Ρώσος αξιωματούχος σημείωσε ότι η Ρωσία θα ζητήσει τις αποζημιώσεις, στο πλαίσιο αυτών των συμφωνιών, αφού ενημερωθεί για την επίσημη απόφαση της Βουλγαρίας, καθώς είναι πολύ πιθανό το σχέδιο να τερματισθεί.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου